Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vakantie - Weblog
Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vacation - Weblog
Home » ArchivesArchieven » July 2008 » Day Eleven - Chef Mickey's, Professional Photoshoot & Down Town DisneyDag Elf - Chef Mickey's, Professional Photoshoot & Down Town Disney

[Previous entry: "Day Ten - More Magic KingdomDag Tien - Meer Magic Kingdom"] [Next entry: "Day Twelve - Typhoon LagoonDag Twaalf - Typhoon Lagoon"]

07/31/2008: "Day Eleven - Chef Mickey's, Professional Photoshoot & Down Town DisneyDag Elf - Chef Mickey's, Professional Photoshoot & Down Town Disney"


WDW - Chef MickeyDe wekker liep vanmorgen extreem vroeg af. We hadden namelijk om 8:00 uur een ontbijt bij 'Chef Mickey's'! We hadden er erg veel zin in. Samantha's haar zat nog steeds helemaal straks, daar kon ik zo de 'staart' weer vastmaken. Geordi z'n haar was één grote troep geworden. Dus zijn haar maar even goed gewassen. Hij is weer sprinkel en glittervrij!
'Chef Mickey's' zit in het Contemporary resort. Met de auto zijn we er naar toe gereden. Bij de toegangspoort kregen we een parkeerkaart voor 3 uur.
Translation Pending


Voordat we bij het restaurant naar binnen konden, werd we eerst voor een één of ander bord nee gezet voor een foto. We kregen een tafeltje toegewezen en het eten kon aan het buffet gehaald worden. Het zag er in ieder geval allemaal erg goed uit!
Wat lekkere dingen uitgezocht en naar ons tafeltje gegaan. Één voor één zouden de Disney characters bij je tafeltje langs komen. Niets nieuws dus... we zijn al ervaren inmiddels wink
Als eerste kwam Donald bij ons langs. Hij was de kinderen aan het plagen. Die twee lagen echt helemaal dubbel van het lachen. Donald werd al snel gevolgd door Chef Mickey him self!
Geweldig gewoon om die gezichtjes van de kids te zien op zulke momenten, alleen dat is al erg genieten.
Goofy, Pluto en Minnie kwamen later ook nog even buurten. Echt een heel leuk ontbijt. Één klein minpuntje... ze zijn momenteel het Contemporary aan het verbouwen en daardoor is een heel stuk afgezet. Geeft een wat mindere sfeer aan het geheel.
Na het eten nog even snel het winkeltje ingelopen. Mijn horloge is stuk en ik zoek iets als (tijdelijke) vervanging. Heb een soort van Minnie sleutelhanger gekocht, wat ook een horloge is. Hij is leuk en helpt me even uit de brand. Miriam zonder tijd is immers een slechte combinatie!

WDW - Chef Mickey'sRond 10 uur werden we in het Polynesian resort verwacht. Hier hadden we een foto afspraak. Een fotograaf zou met ons meelopen om leuke foto's van ons te maken. De auto hebben we lekker nog even bij het Contemporary laten staan en met de monorail zijn we naar het Polynesian resort gegaan. Dit resort in Hawaiiaanse stijl.
Op de eerste verdieping kwamen we aan en het leek ons logisch om even bij de incheckbalie te vragen waar we precies moesten zijn. Incheckbalie was beneden. Daar werden we naar de eerste verdieping gestuurd, daar zat een fotobalie. DUH, ik had die balie wel gezien en zelfs nog bedacht om even daar te vragen of ze misschien wisten waar we moesten zijn. Maar dacht... ach incheckbalie weten ze vast meer! Slimme actie dus!
Fotografe Shannon ging met ons mee. Zij nam ons mee naar diverse lokaties in het resort en maakte daar (veel) foto's. Er was één klein nadeeltje... de zon was al behoorlijk aanwezig en hoewel ze erg haar best deed om ons niet tegen de zon in te laten kijken, was de lucht erg scherp.
Maar desondanks heeft ze toch, vinden wij, leuke en mooie foto's gemaakt.

Nadat de foto's gemaakt waren hebben we gelijk even in het winkeltje gekeken. Nog wat leuke dingen gekocht voor Geordi z'n nieuwe kamer. Hij helemaal blij natuurlijk!
Met de monorail weer terug gegaan naar de auto en terug gereden naar ons eigen hotel.
WDW - Polynesian photo shootWDW - Polynesian photo shootOnderweg een beetje bedacht wat we verder vandaag zouden gaan doen. We kozen voor Downtown Disney.
Even omgekleed in de hotelkamer en was spulletjes bij elkaar geraapt en op weg gegaan naar Downtown Disney. Toen we naar buiten liepen had het blijkbaar even goed geregend.
Onderweg brak de regen even heel goed los en eenmaal bij Downtown Disney hebben we zelfs een tijdje in de auto zitten wachten tot het wat droger was. Maarja wie laat dan ook de regenponcho's in de hotelkamer achter...

Het werd, gelukkig, wat droger en we zijn naar de eerste winkel gelopen. De grote Lego winkel. Was behoorlijk koud daarbinnen! Eigenlijk niks leuks gezien daar. Dan naar 'the World of Disney'. Supergrote winkel met een supergroot assortiment.
Samantha kwam al snel aanslepen met een Disney pop (de blonde), die wil ze heel erg graag hebben. Ze wil hem kopen van haar eigen Disney dollars. Geordi wil heel graag een Pal Mickey kopen van zijn dollars. WDW - Polynesian photo shootEn eigenlijk ook de piratenset voor Mickey. Ik beloofde hem dat hij die set van mij kreeg. Samantha zou dan de Tinkerbell set krijgen voor haar pop. Ja ik weet... we zijn GEK!
Nog wat leuke kleine dingetjes in het mandje gegooid. Enige wat ik hier miste was de Minnie met Tinkerbell shirt. Die wil ik heel erg graag hebben als slaapshirt. Ach we komen hem vast nog wel ergens tegen.
Cesco is al dagen aan het kijken voor een nieuw horloge. Degene die hij nu draagt wordt gewoon slecht. Zijn voorkeur ging uit naar een Disney horloge en had een paar mooie gezien. Hij heeft, vind ik, de mooiste uitgekozen!
WDW - Polynesian photo shootOmdat ik poppen verzamel en tegenwoordig een (klein) bedrijfje run in poppenkleding. Kon ik de Disney pop ook niet laten staan. Ik koos voor degene met bruin haar (heb al wat kleding ideetjes voor deze pop...).
Toen was het toch wel eens tijd om af te rekenen. Het viel bij elkaar nog best mee.
De spullen in de auto gezet en we zijn nog even stug verder gegaan met shoppen. Samantha kon niet wachten tot we bij de 'Pin Traders' waren. Maar het viel er een beetje tegen. In 5 jaar is er een hoop veranderd. Helaas zijn er geen 'build-a-pins' meer en het aanbod was ook minder dan we voorheen gewend waren. Jammer! Maar toch zag ik er één mooie pin voor mezelf.
Buiten stonden, zoals gebruikelijk, de pin-sharks met hun collectie. We hadden Samantha al gewaarschuwd over hun manier van ruilen (vaak meerdere pins vragen voor één pin). Ze zag de Tinkerbell pin die ze graag wil hebben (Minnie verkleed als Tinkerbell. Ik heb hem zelf ook op mijn koord zitten). Maar degene die hem had wilde er uiteraard (daar ben je pin shark voor) iets bijzonders voor terug. Op zich was dat niet eens onredelijk, ze willen zelf ook hun collectie uitbreiden. Maar voor Sam teleurstellend. Nog even verder zoeken dus of ze hem ergens (eerlijk en goed) ruilen kan. Ze heeft hem al een keer in een winkeltje gezien, maar ze wil hem ook proberen te ruilen met iemand. We hebben nog even de tijd. Als het niet lukt... kopen we hem uiteraard wink

WDW - Polynesian photo shootWe kregen een beetje trek en zijn naar Goofy's Candystore gegaan. Hier hebben we zelf een cookie 'gemaakt'. Je schrijft op een briefje je naam en kruist aan wat voor soort cookie je wilt, waar je hem ingedipt wil hebben en welke toppings je graag wil. Het was mierzoet, maar voor een keertje mag dat best wel eens!
Ze hadden er leuke tafels... als je op de hendel trapte, vloog de tafel omhoog en werd het een sta tafel! In het winkeltje van Winnie the Pooh een leuk kadootje voor Corine gekocht.
Aan de overkant zat een kerstwinkeltje waar we de TinkerBell nummerplaat van Samantha wilde laten personaliseren. Dus we moesten daarvoor terug naar de auto. Maar eerst even kijken wat voor leuke dingen ze hebben. Nou... genoeg!
Tot Samantha's geluk verkochten ze er ook een hele leuke TinkerBell kerstbal. En voor Geordi hadden ze een zelfde model bal (Mickey hoofd vorm) maar dan met een Mickey erop.
Cesco ging naar de auto om die nummerplaat op te halen en nam gelijk wat spullen mee die in de auto kon blijven liggen. Hij kwam terug... zonder nummerplaat! Niet slim dus.

We besloten dat we nu eerst naar het Rainforest Café te gaan om daar wat te eten. Het was er behoorlijk druk en er stonden aardig wat mensen binnen en buiten op een tafeltje te wachten. Dat kon dus wel even gaan duren... dacht ik...
WDW - Polynesian photo shootWDW - Polynesian photo shootMis dus... Cesco liet zijn Rainforest Safari Club kaart zien en we werden langs de flinke rij heen geleid naar ons tafeltje. Dat is nog eens een handig kaartje!
Het Rainforest Café is, vinden wij, altijd een hele leuke plek om te eten. Het thema van het restaurant is uiteraard volledig in regenwoud stijl. Je zit dus o.a. tussen de, niet echte overigens, olifanten en gorilla's te eten. Het plafond en wanden zijn bedekt met planten, lianen en ander oerwoudgroen. Echt heel sfeervol. Boven ons hangt een aap aan een tak. En terwijl je aan tafel zit beginnen de dieren ook om beurten geluiden te maken en te bewegen. Het 'onweert' ook regelmatig in het regenwoud, het is allemaal net echt.
Cesco koos voor de Rainforest burger, Geordi voor de hotdogs, Samantha voor de cheesburgertjes en ik voor de Rumble in the Jungle (kalkoen wrap). Zoals gewoonlijk waren de porties weer veel te groot. Maar het was echt heerlijk.
WDW - DTD: World of DisneyNa het eten is Cesco terug naar de auto gelopen om Samantha's nummerplaat op te halen.
Samen met de kerstballen hebben we deze laten personaliseren. Tenminste, we hebben de formulieren ingevuld en als het klaar is wordt het naar ons hotel gebracht. Erg handig dus.
Wel weer even om attentie gevraagd voor de letter G. Die wordt hier anders geschreven, ongeveer zoals wij een hoofdletter J kennen. Maar het zou allemaal in orde komen, we wachten af.

Nu dit allemaal geregeld was zijn we terug gegaan naar de kamer. Konden de kids vandaag nog een beetje op tijd naar bed toe.
Zo te merken hadden ze dit alle twee even nodig!

Terwijl zij sliepen heb ik het verslag weer bij gewerkt.

[Previous entry: "Day Ten - More Magic KingdomDag Tien - Meer Magic Kingdom"] [Next entry: "Day Twelve - Typhoon LagoonDag Twaalf - Typhoon Lagoon"]
WDW - DTD: World of DisneyWDW - DTD: World of Disney
WDW - DTD: World of DisneyWDW - DTD: Rainforest Cafe
WDW - DTD: Rainforest Cafe
New Comment Nieuw Commentaar
Name:Naam:
E-Mail:
Homepage:
Smilies:
smile shocked sad
big grin razz *wink wink* hey baby
angry, grr blush confused
cool crazy cry
sleepy hehe LOL
plain jane rolls eyes satisfied