Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vakantie - Weblog
Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vacation - WeblogHome
Archives
Fam Peeters home page
All uploaded images
Archieven
Fam Peeters home pagina
Alle opgeslagen plaatjes

August 2008
SZMTDWTDFVSZ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
.

Home » ArchivesArchieven » August 2008 » Day Twelve - Typhoon LagoonDag Twaalf - Typhoon Lagoon

[Previous entry: "Day Eleven - Chef Mickey's, Professional Photoshoot & Down Town DisneyDag Elf - Chef Mickey's, Professional Photoshoot & Down Town Disney"] [Next entry: "Dag Thirteen - EpcotDag dertien - Epcot"]

08/01/2008: "Day Twelve - Typhoon LagoonDag Twaalf - Typhoon Lagoon"


WDW - Typhoon LagoonVanmorgen na het opstaan heeft Cesco direct met de reserveringslijn gebeld om te vragen of er nog ruimte was bij het 'Supercalifragilistic Breakfast'(een ontbijt met oa Mary Poppins) in het 'Grand Floridian Resort. We hadden mazzel, we konden even over negen al terecht. Wel even opschieten met douchen en aankleden, maar het was haalbaar. Makkelijk hoor dat diningplan!
Translation Pending


Het 'Grand Floridian Resort' is echt een prachtig resort van Disney (ook gelijk één van de duurste). Al moet ik zeggen dat ik het Polynesian Resort sfeervoller vind. Grand Floridian is wat stijver (Engelse stijl, zegt genoeg denk ik...).
We zaten nog maar net aan tafel of Mary Poppins kwam bij ons tafeltje. Kinderen vonden het allemaal weer even spannend, net alsof het hun eerste keer was!
Het ontbijt bestond uit een luxe buffet en om eerlijk te zijn... vrijwel alles zag er wel lekker uit! De pecan cinamon rolls waren echt overheerlijk en de bacon heb ik deze vakantie nog niet zó lekker gegeten! En wat ze ook hadden was vers gebakken omelet op bestelling!
Ondertussen kwam Alice (die van "in Wonderland") ook nog bij ons tafeltje langs, echt heel erg leuk!
Het was niet zo heel erg druk bij dit ontbijt, zodat de meeste characters soms wel twee of zelfs 3 keer langskwamen. The Mad Hatter, Winnie the Pooh en Tigger waren ook van de partij. Al met al erg gezellig!

Na het ontbijt terug gereden naar het hotel om ons even in zwemkleding om te kleden, we wilde namelijk naar Typhoon Lagoon gaan, één van Disney's waterparken. Alle spullen bij elkaar gezocht en in de auto gestapt. We kunnen ook best gebruik maken van de Shuttlebussen, maar eigen vervoer is om eerlijk te zijn toch iets prettiger!
We waren in ieder geval vandaag niet de enigen die Typhoon Lagoon uitgekozen hadden. Binnen in het park eerst een locker gehuurd en voor Geordi een zwemvest gehaald. Niet dat die knul niet goed zwemmen kan, maar gewoon even voor zijn eigen veiligheid (en onze gemoedsrust!).
Na een plekje gezocht te hebben zijn we eerst de 'Castaway Creek' ingegaan, een soort van Lazy river. Even 4 banden verzamelen, erop gaan liggen en gaan maar. Vooral Geordi vond dit helemaal geweldig!
WDW - Typhoon LagoonNa een heel rondje geluierd te hebben in de band, zijn we uit de creek gestapt en richting 'the Shark Reef' gegaan. Iets waar vooral Geordi heel erg graag in wil. Kan hij eindelijk tussen de haaien zwemmen. We kregen een duikbril met een snorkel en daarna moesten we een minuutje of 10 op ons beurt wachten. Na instructies gehad te hebben heb ik Geordi bij de hand genomen en hem door deze pool heen geloodst. Samantha had erge haast, die was binnen mum van tijd aan de overkant en klaagde dat ze bijna niet gezien had. Terwijl ik samen met Geordi echt heel veel onderwater gezien heb! Je zwemt echt tussen de vissen en de (ongevaarlijke) haaien. Ik vind het echt geweldig, net als Cesco en Geordi ook vinden. Samantha niet... maar die had niets gezien beweerde ze! We liepen nog even de 'gezonken boot' in om zo onderwater te kunnen kijken. Nu zag Samantha ook vissen zei ze. Gekke tut dat ze is!
WDW - Typhoon LagoonGeordi deed een ontdekking... ik was mijn zonnebril kwijt! Sh*t, wel niet de duurste zonnebril, maar wel momenteel mijn enige. Maarja wie stopt een zonnebril nu in een bikini bovenstukje! Nou... ik dus. Hihi het leek me een zeer goede plek.
Bij de lifeguard nog even gevraagd of er wellicht een bril gevonden was. Hij zou het zijn collega vragen. En nadat hij even aan het snorkelen was geweest viste hij mijn bril boven water. Fijn ik had hem weer terug. Voortaan maar een beter plek zoeken voor die bril dan tussen-m'n-jeweet-wel...
Even terug gelopen naar onze handdoek, gelijk zonnebril achter gelaten. En daarna zijn we naar het golvenbad gelopen. Nou... golven kennen ze hier wel! Om de paar minuten kwam er een enorme golf het bad door rollen. Was echt blij dat Geordi een zwemvest aan had!
Toen begon het te regenen... Dus toch maar even terug naar de spullen. Zo zonde als de handdoeken drijf nat worden. Heel veel mensen verlieten het park toen het begon met regenen. Ons geluk, want er kwam gelijk plek onder een afdakje vrij. Gelijk ingepikt dus!
Ondertussen heb ik de camera even opgehaald in de kluis. Vandaag heb ik de spiegelreflex in het hotel gelaten en onze oude camera mee genomen. Leek me wat praktischer met al dat water en zand! Het leek op te houden met regenen en het zonnetje kwam alweer door. Tot ik lekker op een van de ligbedden ging liggen, daar begon het gespetter alweer. En dat gespetter veranderde in harder en hardere gespetter. We hebben het nog even aangekeken. De kinderen vermaakte zich prima met het ingraven van voeten! Na een tijdje gezeten te hebben leek het ons toch beter om weg te gaan. Het bleef maar regenen de lucht zag er ook erg donker uit.
Toen we naar de auto liepen, hoorde we het ook rommelen. Optijd weggegaan dus. We hopen nog een keertje terug te komen om meer te kunnen doen in het zwembad

In het hotel hebben we ons weer omgekleed en we zijn even wat gaan snacken in de foodcourt van het hotel. Onze verdere plannen besproken. We besloten om nog wat te gaan winkelen. Eerst zijn we naar de Premium Outlets toe te gaan. Cesco heeft er een mooi Ralph Lauren shirt gekocht. Samantha zag ook iets leuks, maar de kleur stond haar niet zo erg leuk. Helaas dus. Ook nog hele mooie koffers gezien, maar ook een leuke prijs hing eraan. Alhoewel Cesco een goede koffer gebruiken kan, wilde hij nog wat bedenktijd. Geen probleem... we zijn hier nog lang niet weg!
WDW - Typhoon LagoonOm heel eerlijk te zijn, vonden we het hier een beetje tegenvallen. Helemaal als je de vergelijking maakt met de Prime Outlets. Bij Disney's Character Warehouse vond ik een lekker gemakkelijke Tinkerbell broek voor een leuke prijs. Voor Samantha zagen we een hele leuke pennenset die je voor de sier neer kan zetten. Cesco had deze in het park al eens in zijn handen gehad, alleen daar was ie de volle mep. Nu $7,99, echt iets voor Sam d'r nieuwe kamer.
Stiekem afgerekend en buiten aan haar gegeven. Ze was super blij!
WDW - Typhoon LagoonBij Auntie Ann's nog een PretzelDog gegeten en daarna zijn we doorgereden naar de 192, de Irlo Bronson Highway. Eerst even de Wal-mart "geplunderd" (valt wel mee hoor!) en daarna doorgereden naar Jo-Anns een hééle grote winkel met stofjes en hobbyspulletjes. Nou... dat is aan mij wel besteed! Met een eigen bedrijfje in (zelfgemaakte) poppenkleding, ben ik altijd op zoek naar leuke lapjes. Nou hier bij Jo-Anns hadden ze lappen genoeg! Lapjes waar ik in Nederland met een vergrootglas naar zoeken moet. En als ik het vind... vind ik het prijskaartje meestal niet leuk meer! Naast lapjes ook nog wat andere dingetjes gekocht op naaigebied. Even staan kwijlen bij de allernieuwste Husqvarna Designer Diamond. Prachtige machine, maar ook een prachtige prijs. Jammer dat je die machine niet mee naar Nederland kan smokkelen... Ben bang dat als hij in Nederland uitkomt het dollarteken in een euro teken veranderd!
De winkel ging bijna sluiten, dus ik moest opschieten. De lapjes op maat laten knippen en daarna snel naar de kassa gelopen om af te rekenen. Het viel mee!

De spullen in de auto gezet en nog even doorgereden naar de Target gereden, deze zat op het zelfde terrein. Daar ook nog redelijk kunnen slagen. Hihi ook deze winkel ging bijna sluiten, we treffen het vandaag.

Nu was het echt wel welletjes voor vandaag en we zijn terug naar het hotel gereden. Genoeg gedaan vandaag!

[Previous entry: "Day Eleven - Chef Mickey's, Professional Photoshoot & Down Town DisneyDag Elf - Chef Mickey's, Professional Photoshoot & Down Town Disney"] [Next entry: "Dag Thirteen - EpcotDag dertien - Epcot"]
New Comment Nieuw Commentaar
Name:Naam:
E-Mail:
Homepage:
Smilies:
smile shocked sad
big grin razz *wink wink* hey baby
angry, grr blush confused
cool crazy cry
sleepy hehe LOL
plain jane rolls eyes satisfied