Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vakantie - Weblog
Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vacation - WeblogHome
Archives
Fam Peeters home page
All uploaded images
Archieven
Fam Peeters home pagina
Alle opgeslagen plaatjes

August 2008
SZMTDWTDFVSZ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
.

Home » ArchivesArchieven » August 2008 » Dag Thirteen - EpcotDag dertien - Epcot

[Previous entry: "Day Twelve - Typhoon LagoonDag Twaalf - Typhoon Lagoon"] [Next entry: "Day fourteen - Animal KingdomDag veertien - Animal Kingdom"]

08/02/2008: "Dag Thirteen - EpcotDag dertien - Epcot"


WDW - EpcotToen we vanmorgen opstonden knipperde het lampje van onze kamertelefoon. Dat zou kunnen betekenen dat de kerstballen en Samantha's nummerplaat bezorgd was. Cesco heeft het berichtje afgeluisterd, er was iets afgeleverd bij de frontdesk voor ons. Het bleek een envelop van de 'Magic for Less' te zijn, waar we het grootste deel van deze reis geboekt hebben. Translation Pending


Na het ontbijt zijn we naar Epcot gereden. We wilde vandaag ons rondje daar afmaken en aan het einde van de middag bij de Rose & Crown eten in Engeland op World Showcase.
Eerst is Cesco een fastpass wezen halen bij Soaring, daar wilde we nog wel een keertje in. Ondertussen ben ik met de kinderen naar de Characterspot gegaan. Je moet wat doen als je staat te wachten. Het was in ieder geval lekker koel binnen!
De handtekeningenboekjes konden in de tas blijven, omdat ze eigenlijk iedereen er al in hadden staan die we hier gingen ontmoeten. Maar zo op de speciale spots is soms ook net even wat leuker dan aan tafel.
Eerst gingen we bij Mickey langs, daarna bij Pluto, Minnie, Knabbel en Babbel en als laatste bij Goofy. Er werden ook foto's gemaakt voor de fotopass, die begint inmiddels ook aardige gevuld te worden! Bij deze character spot hebben we een castmember 'genomineerd' tot sjagerijnigste castmember van Disney World. Jeetje wat een jeweetwel was dat. Je MOEST dit, en je MOEST dat, je MOEST aanschuiven (het liefst op elkaar) en je MOEST opzij. Weet niet hoeveel opzij, nog meer opzij stonden we weer bij Mickey z'n plekje! Ze vergat alleen steeds één woordje, please! En dat het zure gezicht erbij... Maar genoeg hierover, we zijn hier om plezier te maken!
WDW - EpcotEenmaal weer buiten zijn we naar de Universe of Energy geweest. We waren net binnen toen het voorprogramma al begon en al snel konden we in de 'treintjes' stappen.
Na 'Universe of Energy' zijn we naar Soaring gelopen om onze fastpass te gebruiken. We moesten wat langer als afgelopen week, maar ach wat maakt het uit. We hebben vakantie en we zijn nog altijd sneller dan in de normale wachtrij.
Dit keer zat we in de middelste gondel. Geordi had voor de zekerheid zijn teenslippers uitgedaan. Verstandig... ik zag ze al naar beneden vallen tijdens het 'vliegen'. Dit keer zaten we in de middelste gondel. Vind het echt een fantastische attractie. Vooral het 'vliegen' over de sinaasappel plantages, het ruikt dan ook naar sinaasappel!

Na Soaring zijn we naar World Showcase gegaan. World Showcase is een stukje van Epcot waar 11 verschillende landen een stukje van hun eigen land hebben opgebouwd. Meestal hebben ze typerende, voor hun land herkenbare gebouwen nagebouwd. Je kunt hier in de winkeltjes ook voor het land specifieke dingen kopen.
Voor de kinderen was het dubbel leuk op World Showcase, ze hadden bij aankomst op Disney een Epcot Paspoort gekregen in het welkomstpakket. Nu konden ze bij ieder land een stempel en aantekening halen. Daarnaast konden ze dan ook de stickers in het paspoort plakken. Was erg leuk.
We begonnen bij Mexico, maar niet voordat we nacho's gegeten hadden! Daarna zijn we de Azteken tempel ingegaan om een Grand Fiesta Tour te maken met de Three Cabaleros (Donald Duck, Panchito en José Carioca). Wij hadden hem in deze uitvoering nog nooit gezien, maar vonden het zeker weten erg leuk.
WDW - EpcotBuiten stond Donald Duck in z'n Mexiacaanse kleding. Natuurlijk wilde de kinderen even op de foto.
Na Mexico liepen we door naar Noorwegen om daar in de Maelstrøm te gaan, een (wilde) boottocht in een Vikingschip.
Bij China waren Mulan en Mushu aan het poseren voor de foto's. Geordi kende Mushu niet, maar wilde wel met hem op de foto! Mulan was erbij, dus het zat wel goed vond hij. Bij de stempelpost werd de kids hun namen, geboortedatum, leeftijd en Chinees sterrenbeeld in het Chinees in hun paspoort geschreven. Dat vonden ze wel wat!
Toen we van China naar Duitsland wilde lopen, stond de brug open. Hihi wist niet eens dat daar een brug zat! Ze kwamen met de vuurwerkbootjes aanvaren. Ook de Grote Bol die tijdens de vuurwerkshow gebruikt wordt werd naar de startpositie gevaren.
Brug weer dicht, wij via de outpost naar Duitsland gelopen. De kids moesten natuurlijk weer een stempel halen. Nog even bij de poppen gekeken. Maar naast ik ze echt heel erg aan de prijs vind, vind ik ze niet echt mooi. Snel weer doorgelopen dus!
Nu was Italië aan de beurt! In Italië was het San Marco plein uit Venetië in het klein nagebouwd. Heb de kids uitgelegd dat je niet tussen de 2 zuilen door mag lopen, omdat dit ongeluk brengt. Dat heeft ooit een gids een keer uitgelegd toen ik zelf in (echt) Venetië was.

Best leuk om zoveel landen op één dag aan te doen! Bij Amerika hebben we eerst even wat gedronken, daar waren we flink aan toe! Het is een behoorlijk warme dag vandaag en (vooral) World Showcase is vrij open. Op het terras hebben we zitten dubben of we wel of niet naar de 'American Adventure' zouden gaan. We wilde in ieder geval de 'Spirit of America Drum and Fife corps' zien. We liepen alvast die kant uit toen we staande gehouden werden door een castmember (die bij het America Paviljoen hoorde). Hij vroeg onze achternaam en zei dat hij opzoek naar ons was. Huh hoe kan dat nu... Hij wees ons naar binnen, naar een telefoon en we moesten 2334 bellen. Kregen we Mickey aan de lijn! Die feliciteerde ons met onze Anniversary! (we zijn herkenbaar aan onze buttons en de hele dag wordt er regelmatig Happy Anniversary naar je geroepen). Het was echt heel erg leuk. Vooral Geordi z'n gezicht... die was stomverbaasd toen hij Mickey hoorde!
WDW - EpcotWe kregen van dezelfde castmember ook nog een speciaal Anniversary certificaat waarop hij onze namen en het aantal huwelijksjaren schreef. Echt onwijs leuk! Tevens werden we uitgenodigd om na de Spirit op een speciale plek te komen luisteren naar 'the Voices of America' en daarna ook nog eens speciale gast te zijn bij 'the American Adventure'. Dat konden we natuurlijk niet afslaan!
Maar eerst hebben we gekeken naar 'Spirit of America Drum and Fife corps' Deze formatie bestaat uit 2 mannen met trommels, 2 vrouwen met (kleine) dwarsfluit en een vlaggendrager. Gekleed in oude stijl kledij speelde zij bekende Amerikaanse liedjes.
Na de Spirit mochten we als eersten, we waren immers speciale gasten nu, op de foto met de leden van de Drum and Fife corps op de foto.
Hierna werden we naar binnen geleid en we mochten vanaf het balkon naar de 'Voices of America' kijken. Echt we hadden schitterend zicht en de uitvoering was erg goed. Alsof dit nog niet genoeg VIP behandeling was... mochten we samen als eerste een plek in de grote zaal uitzoeken, voordat de rest van het publiek binnen kwam.
WDW - EpcotVoordat 'the American Adventure' begon werd de Family Peeters ook nog eens speciaal welkom geheten, waarop iedereen ging klappen! Hihi Samantha schaamde zich rot... Iedereen keek naar me mam! En dat uit haar mond, ze staat normaal altijd vooraan wat 'in de belangstelling staan' betreft...
De show, een film in combinatie met animatronics, was erg mooi. Het ging over de geschiedenis en vooral voortgang van Amerika. Het eindigde met de bekenste en vooral ontroerendste beelden. Zoals het moment dat Mohamed Ali het Olympisch vuur onstak, Martin Luther King, John F Kennedy, de laatste (levende) beelden van de astronauten van de Challenger, het hijsen van de Old Glory op Ground Zero en nog een aantal denkwaardige momenten.
In de souveniershop nog staan praten met een Castmember. Ze kwam uit South Carolina en ze vroeg of we daar wel eens geweest waren. Ja dat waren we, in Charleston. Ze vond dat helemaal geweldig. Ze moest ook erg lachen toen Cesco over onze boottour daar vertelde!
Op naar Japan! Hier zijn we afgelopen week al geweest, dus nu alleen een stempel gehaald. De namen van de kids werd nu in het Japans in hun paspoort geschreven. Ik vind het een heel erg leuke activiteit op deze manier
Nog een paar landen te gaan. Nu was Marokko aan de beurt. Helaas, voor de kids, de character spot was leeg. Dus ook alleen stempels gehaald voor in het paspoort. Buiten was een buikdanseres aan het dansen. Heel vreemd... het publiek bestond merendeel uit mannen...
Na Marokko kwamen we in Frankrijk aan. En om heel eerlijk te zijn, hebben we heel erg weinig met dit land. Dus het werd een kort bezoekje.
In Engeland stond Alice (in Wonderland) in de tuin om met de kids op de foto gegaan. Moet dan zo lachen om Geordi, die is helemaal geobsedeerd als het om 'vrouwelijk schoon' gaat!
In de bibliotheek waren Eeyore, Winnie en Tigger. Tja natuurlijk ook even op de foto!
Nu was et toch echt tijd om naar de overkant te gaan. WDW - EpcotNaar de Rose & Crown waar we een tafel reserveert hadden. Leuk gesprek met de man achter de incheckbalie. Hij had op de P&O ferrie gewerkt als kinder entertainer. Onze serveerster kwam uit Noord Ierland en Samantha mocht haar gelijk. Want ja Ierland... Ze vertelde haar ook dat ze Iers dansen deed en de serveerster was gelijk heel enthousiast. Ze had het namelijk zelf ook gedaan maar was gestopt. Daar had ze toch wel een beetje spijt van!
Het eten was heerlijk en natuurlijk ook weer veel te veel. De kids hadden een pizza gekozen en Cesco gemarineerd varkensvlees, zelf ben ik voor de steak en fish gegaan.
Als nagerecht hadden de kids een ijsje en ik een soort van mousse met Bailey creme. Erg lekker!

Canada gingen we vandaag niet meer halen. Maar omdat we in het restaurant gegeten hadden, mochten we bij de Rose & Crown van een speciale plek gebruik maken om het vuurwerk te kunnen zien. Ik besloot om nu de camera even in mijn tas te laten zitten en gewoon van het vuurwerk te genieten! Ik vind het altijd een prachtig vuurwerk en de kids genieten ook optimaal. Al vind Geordi de harde knallen wat minder!
Na het vuurwerk snel richting uitgang gelopen om naar de auto toe te gaan.

Eenmaal in het hotel waren nu wel de kerstballen en nummerplaat bezorgd. Met z'n viertjes zijn we deze even op gaan halen. Ze zijn echt heel erg mooi geworden.
Zo tijd voor de kinderen om te gaan slapen en zelf aan het verslag te werken!
WDW - EpcotWDW - Epcot
WDW - EpcotWDW - Epcot
WDW - EpcotWDW - Epcot
WDW - Epcot

[Previous entry: "Day Twelve - Typhoon LagoonDag Twaalf - Typhoon Lagoon"] [Next entry: "Day fourteen - Animal KingdomDag veertien - Animal Kingdom"]
New Comment Nieuw Commentaar
Name:Naam:
E-Mail:
Homepage:
Smilies:
smile shocked sad
big grin razz *wink wink* hey baby
angry, grr blush confused
cool crazy cry
sleepy hehe LOL
plain jane rolls eyes satisfied