Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vakantie - Weblog
Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vacation - WeblogHome
Archives
Fam Peeters home page
All uploaded images
Archieven
Fam Peeters home pagina
Alle opgeslagen plaatjes

August 2008
SZMTDWTDFVSZ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
.

Home » ArchivesArchieven » August 2008 » Day sixteen - Disney's Hollywood StudiosDag zestien - Disney's Hollywood Studios

[Previous entry: "Day fifteen - A bittersweet dayDag vijftien - Een verdrietige en fijne dag ineen"] [Next entry: "Day seventeen - Magic Kingdom for a last time...Dag zeventien - Magic Kingdom for a last time..."]

08/05/2008: "Day sixteen - Disney's Hollywood StudiosDag zestien - Disney's Hollywood Studios"


WDW - DisneyVanmorgen zaten we redelijk bijtijds in de auto om (weer) naar de Hollywood Studio's te gaan. We gingen expres vroeg zodat het er nog niet zo heel erg warm zou zijn en zodat we nu wel een fastpass kunnen halen voor Toy Story Mania (een vrij nieuwe attractie).
Om een beetje tijd te sparen hadden we besloten om op het park te ontbijten ipv bij het hotel.

Er stond al een behoorlijke rij voor de ingang, maar de poorten waren ook nog niet geopend. Eenmaal open konden we toch nog redelijk snel naar binnen. We kozen voor de binnendoor route... DOOR de winkel heen! We hadden besloten om even tijdelijk te splitsen. Dat wil zeggen Cesco fastpasses halen bij Toy Story en ik alvast met de kinderen naar het restaurant toe waar we zouden ontbijten (dit keer zonder poespas overigens!).
Onderweg kregen de kids een soort van waaier uitgereikt. Nou... daar waren ze heel blij mee!
Alvast een plekje in het restaurant gezocht en daarna was het wachten op Cesco. Dat duurde even wat langer, want het bleek ook bij het trekken van de fastpasses erg druk te zijn!
Lekker bagels gegeten als ontbijt en de kids wilde graag een fruitsalade eten. Prima!
Translation Pending


Na het eten zijn we richting de Muppets gelopen, dit vinden we zelf altijd wel grappig. En ja daar stonden ze... DE mensen van de 'Disney Dreams Giveaway' en zij stonden Dream Fastpasses uit te delen. Dat was erge mazzel hebben!
Met deze speciale fastpass kunnen we zo de drukke attracties in zonder dat we daar eerst van te voren een fastpass voor hebben hoeven halen! Je kunt iedere fastpass attractie éénmaal doen.
Maar eerst naar de Muppets in 4D toe, daarna zagen we wel weer verder! We waren in ieder geval op de juiste tijd op de juiste plek geweest. Toen we uit de Muppets kwamen waren ze ook verdwenen!

De kids vonden de Muppets ook erg leuk. Na even overlegt te hebben besloten we alvast naar 'Toy Story Mania' te gaan. Konden we eerst met onze dreampas naar binnen en daarna nog een keertje met onze eigen fastpass. Nu konden we lekker 2 keer! Mazzelaars dat we waren.
Je stapt in een autootje en je hebt een soort van kanon voor je, op je neus een 3D bril. Je rijd door de attractie heen en steeds sta je bij een scherm een poosje stil en kun je met behulp van het kanon op doelen schieten. Was echt heel erg leuk deze attractie.
We liepen naar buiten... en vervolgens weer naar binnen met onze eigen fastpass! Was echt heel erg leuk.

WDW - DisneyNa Toy Story zijn we, nu we toch een dreampass hadden, naar de 'Rock and Rollercoaster' gegaan. Was echt weer gaaf. Moet zeggen dat ik er dit keer meer van genoten heb dan de vorige keer. Toen heb ik me best wel zorgen om Geordi gemaakt. Zo'n klein mannetje (hij was ongeveer 2 cm groter dan de minimum lengte) in zo'n wilde attractie. Maar hij vond het helemaal geweldig dus nu kon ik ook genieten!
Bij het foto maken bij de uitgang is mijn zonnebril uit mijn cameratas gevallen. Het moet daar gebeurd zijn, want daar heb ik pas mijn camera weer tevoorschijn gehaald. Nog navraag gedaan, maar nergens was hij gevonden. Nu kan me die flutbril weinig schelen, het was niet zo'n dure, maar het principe dat iemand anders gewoon de bril gehouden heeft stak wel even. Zeker als je weet dat ik in de afgelopen tijd dat we hier in Amerika zijn ook al een en ander bij kassa en castmember heb afgegeven als zijnde verloren voorwerp! Zelfs een camera tas, met camera erin hadden we gevonden (en uiteraard afgegeven!). Maar goed ik moest tijdelijk even zonnebril-loos door het leven!
WDW - DisneyWe, Samantha en ik, hebben nog staan twijfelen of we de 'Tower of Terror' in zouden gaan, maar Samantha had uiteindelijk toch niet zoveel zin. Geen punt hoor.
Dan naar de eerste show van 'Beauty and the Beast' toe. We hadden, je kunt niet alles hebben, een wat matige plek in het theater. Maar dat kwam meer omdat de mensen die voor ons zaten echt geen moment stil zaten en steeds weer anders gingen zitten. De kids konden het hierdoor soms ook niet goed zien!
De show was weer leuk en ook de kids hebben genoten ervan.

Ondanks dat we nu fantastische passen om ons nek hadden hangen... besloten we het park uit te gaan en nog wat andere dingen te gaan doen. Het heef ons in ieder geval een heel fijn gevoel gegeven dat wij óók deel hebben gemaakt van het 'Disney's Dreams Giveaway' programma. Je ziet toch steeds mensen met zo'n pas om hun nek rondlopen en nu waren wij ook eens de gelukkige!
Voordat we het park verlieten eerst nog even de photopasses bij elkaar laten voegen. We maken gebruik van 2 pasjes en zo nu en dan krijgen we er weer eentje bij, zoals gisteren in het waterpark. Om te voorkomen dat je ze kwijt raakt, kun je de foto's van de ene kaart naar de andere kaart laten uploaden. Dat kan bij een camera center.
Nog even wat gesnackt en gedronken en toen zijn we naar de auto terug gegaan.

Eenmaal weer op weg zijn we eerst even terug gegaan naar de Lake Buena Vista Outlet Stores. Cesco reist veel voor zijn werk en een goede koffer is gewoon een must. Hij had al hier links en rechts gekeken en van de week had hij hier een hele mooie koffer (voor een goede prijs) gezien. Dus die gingen we nu toch maar halen.
Daarna zijn we doorgereden naar de Mall at Millenia gereden. Maar daar waren we eigenlijk zo klaar... Wel grappig, schuin aan de overkant zit Ikea, dat kennen ze hier dus ook. En... we zijn snel voorbij gereden!
WDW - DisneyWel even naar de Target geweest. Moesten nog even andere zonnebrand halen. Die we nu hebben is er ongeluk met een pin lek gestoken! En voordat de boel helemaal vet wordt...
Geordi wilde graag een banaan en Samantha een appel. Ook gelijk voor ze gekocht en... ze verkopen hier Jelly beans. Sorry... konden de verleiding even niet meer weerstaan en we hebben allevier een klein zakje geschept.

We moesten een klein beetje de tijd in de gaten houden, omdat we rond half acht een diner hebben in het Coral Reef restaurant op Epcot. Maar we hadden nog wel tijd om nog langs de Prime Outlets te sjezen. Er waren daar nog een paar winkeltjes waar we naar toe wilden. Cesco en ik hebben in ieder geval een andere zonnebril gescored!
WDW - DisneyBij Victoria's Secret (lingerie) struikelde Geordi over z'n eigen voeten en kwam met z'n knie lelijk op de voet van een 'wachtrij paaltje' terecht. Flinke snee op z'n knie. Dikke tranen er natuurlijk bij! Iemand van het personeel schoot te hulp en ging gelijk pleisters en verband halen. Nu waren de pleisters wat aan de kleine kant, dus werd het een (kijk-eens-ik-ben-zielig) verbandje! Zo nu kon ik eindelijk even gaan passen.
Ik lach me weer rot om de preutsheid hier... mannen mogen NIET in de buurt komen van de dames paskamers. Als je advies nodig heb, moet je maar op het belletje drukken.
Maar goed wat ik wilde passen zat niet naar mijn zin, dus ik was zo klaar. Hihi ik heb geen belletje nodig om te beoordelen of iets wel of niet naar mijn zin is...
Maar goed weer verder. We wilde nog naar de Disney winkel toe en een andere winkel (ben even de naam kwijt). Wat kleine dingen bij Disney gekocht en 2 massage ballen in de andere winkel. Nu waren we lekker klaar!

Dus op naar het hotel. Even wat spullen gedropt, gezeten en naar Epcot gereden. Epcot had vandaag extra Magic Hours. Dan is het park voor de resort gasten langer geopend. Je moet dan alleen een armbandje halen.
Ondanks dat we het eigenlijk niet laat willen maken vandaag. Besluiten we toch een armbandje te halen. Het "kost gratis" en je weet nooit waar het goed voor is!
Nu echt op naar het restaurant! We eten vandaag bij het Coral Reef, deze ligt bij de Living Sea's.
Zoals gebruikelijk kregen we weer een pager mee en moesten we weer op een oproep wachten. Dat wachten duurde veel te lang naar de kids hun zin.
Maar uiteindelijk ging dat ding toch knipperen.
WDW - DisneyWe werden naar onze tafel gebracht door iemand die oorspronkelijk in Nederland woonde. En toen we aan ons tafeltje zaten, helaas erg achteraan dus weinig zicht op het aquarium kwam er nog een Nederlands sprekende ober voorbij. Hij zei dat je op moest passen wat je zei... ze kunnen je hier gewoon verstaan. Hihi we moesten wel lachen.
Geordi had even z'n off moment zullen we maar zeggen. Maar na even op onze strepen gestaan te hebben, overleefden we dat ook weer!
Het eten was goed. Samantha en ik hadden Mahi Mahi vis, Geordi pizza en Cesco varkensvlees. Smaakte erg goed! Het was alleen erg koud in het restaurant.

Eenmaal weer buiten hebben we even de pas erin gezet. In het Epcot paspoort van de kids moest nog 1 stempel gezet worden en dan was hij compleet. Dus op naar Canada. Nog net voor de vuurwerkshow kregen ze hun stempels.
We besloten om even een kleine tel naar het vuurwerk te kijken. Maar halverwege zijn we toch richting uitgang gelopen. De show hebben we nu 2 maal gezien en we wilden de grote stroom ook voor zijn.
We waren nu ook zo bij de auto en zo in het hotel!
WDW - DisneyWDW - EPCOT
WDW - EPCOT

[Previous entry: "Day fifteen - A bittersweet dayDag vijftien - Een verdrietige en fijne dag ineen"] [Next entry: "Day seventeen - Magic Kingdom for a last time...Dag zeventien - Magic Kingdom for a last time..."]
New Comment Nieuw Commentaar
Name:Naam:
E-Mail:
Homepage:
Smilies:
smile shocked sad
big grin razz *wink wink* hey baby
angry, grr blush confused
cool crazy cry
sleepy hehe LOL
plain jane rolls eyes satisfied