Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vakantie - Weblog
Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vacation - Weblog



Home
Archives
Fam Peeters home page
All uploaded images
Archieven
Fam Peeters home pagina
Alle opgeslagen plaatjes

August 2008
SZMTDWTDFVSZ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      








.

Home » ArchivesArchieven » August 2008 » Day seventeen - Magic Kingdom for a last time...Dag zeventien - Magic Kingdom for a last time...

[Previous entry: "Day sixteen - Disney's Hollywood StudiosDag zestien - Disney's Hollywood Studios"] [Next entry: "Day eightteen - A bit of everything, but mostly... Shamu!Dag achttien - Van alles wat, maar voornamelijk... Shamu!"]

08/06/2008: "Day seventeen - Magic Kingdom for a last time...Dag zeventien - Magic Kingdom for a last time..."


Vanmorgen liep de wekker erg vroeg af. Het liefste draaide ik me nog een paar keer om. Ik weet zeker dat als ik van te voren had geweten hoe bijzonder deze dag zou worden met extra (gratis) magic... ik mijn bed gelijk uitgesprongen was. Nu kwam ik wat moeizaam op gang!

Maar we gingen vandaag iets bijzonders doen. Tenminste... dat was onze bedoeling.
In het Magic Kingdom achter het kasteel van Cinderella zit een TinkerBell winkeltje. En iedere ochtend mag de eerste bezoeker van dit winkeltje TinkerBell wakker maken. En omdat Samantha een Tink-fan is in hart en nieren, ze lijkt qua karakter zelfs op Tink, zou dit natuurlijk een geweldige ervaring zijn!
Translation Pending
WDW - Magic Kingdom


WDW - Magic KingdomDus voor achten, we leken wel GEK, meldde we ons bij de poorten van het Magic Kingdom. Achteraf dom van ons dat we geen ontbijtreservering hadden gemaakt voor opening... dan hadden we gelijk het park in kunnen lopen. Maar goed... dat is achteraf.

Het wachten duurde wel even en na een half uurtje alle liedjes meegezongen te hebben die op de achtergrond gedraaid werden -We maakten er een soort quiz van, uit welke film is dit liedje - mochten we eindelijk de poort door. Alleen... voor Mainstreet Station moesten we wéér wachten. Het wachten was nu op de Goodmorning Show, waarna het park geopend zou worden.
Samantha kreeg een beetje last van de zon en had echt even een slok water nodig. Ze mocht samen met Cesco alvast een stukje het park in naar een drinkfonteintje.
WDW - Magic KingdomEenmaal het park open was het gauw naar achteren lopen en hopen dat we nog op tijd zouden zijn.
De brug was nog gesloten en we moesten wachten tot het touw weggehaald werd. Ik waarschuwde Cesco al dat er meer 'kapers op de kust waren'. Touw was weg en hij zette het samen met Sam op het lopen. Tja je moet er wat voor over hebben! Net toen Samantha de winkel in rende werd ze hard en bruut opzij geduwd door een ander meisje wat de eerste wilde zijn! De vader van het meisje was echt even pissig op z'n dochter en ze moest ook sorry zeggen.
Er stond, helaas, al een ander meisje te wachten. Dat was pech hebben. Of toch niet...? Geordi was nogal verdrietig geworden omdat Samantha geduwd en gevallen was en helemaal verdrietig omdat ze nu TinkerBell niet wakker mocht maken. De schat! Hij is, al kun je dat soms echt niet merken, heel erg gek op zijn grote zus!
De dame in de winkel vond het ook wel erg sneu en ze besloot dat zowel Samantha en Geordi mee mochten doen aan het 'wake up' ritueel. Geordi kreeg een zwaard in zijn handen en Samantha (net als het andere meisje wat er al was) een toverstaf in hun handen.
WDW - Magic KingdomMet z'n drietjes mochten ze roepen, terwijl ze de toverstaf bij een kistje hielden, 'WAKE UP TINKERBELL'. En daar klonk het getinkel van TinkerBell door de winkel. Ze was wakker!
Ze kregen alledrie een certificaat. En vooral Samantha was apetrots!
Wat een mazzel heeft die griet toch deze vakantie, trouwens Geordi ook!

Nu was het echt tijd voor ontbijt. We hadden van te voren al besloten om bij de Bakery op Mainstreet te gaan ontbijten. Nou... dat zag er allemaal heel erg smakelijk uit!
Geordi wilde graag een croissant en druiven. Samantha alleen druiven. Cesco had een bacon/cheese/egg croissant en ik een soort van appelflap...met ook druiven erbij! Nou dat smaakte net zo lekker als het eruit zag!
Tevreden zijn we naar Toontown gelopen. Één was zeker... het beloofde vandaag een zéér warme dag te gaan worden. Dus alles kalm aan en regelmatig verkoeling zoeken in de winkeltjes.
Toontown is grappig en echt alles is zoals je het ook in de tekenfilm ziet.
WDW - Magic KingdomEerst zijn we in Minnie haar huisje geweest. In de hoop dat in de 'Toontown Hall of Fame Tent' naast de prinsessen ook hun prins te vinden zou zijn, zijn we daar naar toe gegaan. Helaas alleen 'maar' Cinderella en Belle. Na wat foto's waren we ook zo weer weg!
Dan naar Mickey z'n huisje. Dat vond Geordi echt heel erg leuk. Mickey blijft toch zijn held!
In de 'Judge's tent' waren Mickey en Minnie en samen zijn ze nog even op de foto geweest. We hadden stilletjes gehoopt dat het de Tovenaar Mickey zou zijn, maar helaas.
De kids zijn samen in 'Goofy's Barnstormer' geweest. Een een klein achtbaantje, echt voor de kinderen. Helemaal blij dat ze samen mochten gingen ze, hand in hand. Ze hadden duidelijk schik samen.
Cesco ging fastpassen bij 'Peter Pan's Flight' halen en wij gingen alvast bij 'The Many Adventures of Winnie the Pooh' in de rij staan. Dat lag vlakbij elkaar en was zeer goed te doen.
Omdat we na Pooh nog redelijk wat tijd over hadden voor we Peter Pan in konden, zijn we nog even in het TinkerBell winkeltje gaan snuffelen. Dat winkeltje is vooral voor Samantha een heel groot paradijs!WDW - Magic KingdomZe had nog iets te goed voor straks haar nieuwe kamer en we verraste haar met een speeldoosje. Daar heeft ze de afgelopen 2 weken echt steeds kwijlend voor gestaan. Ik moet zeggen, hij is ook erg leuk. Als muziekje speelt het doosje 'You can Fly' van Peter Pan. Hij wordt morgen bezorgd in ons resort, scheelt voor vandaag slepen. Samantha was echt superblij toen ze hoorde dat we het speeldoosje gekocht hadden!
Daarna Tomorrowland ingelopen. We zijn in de rij gaan staan van 'Buzz Lightyear's Space Ranger Spin' gaan staan. Maar eigenlijk was dat gekkenwerk. Groot deel van de rij was in de kokende zon. Maar met de sproeier, ventilator en aangenaam windje was het nog redelijk uit te houden.
WDW - Magic KingdomOm eerlijk te zijn... vond Toy Story Mania gisteren veel leuker!
Daarna terug naar Peter Pan gelopen. Of moet ik zeggen TinkerBell. Hihi Samantha heeft geloof ik alle Tink's gespot in deze ride!
Omdat we nu wel wat honger kregen besloten we aan de overkant bij Pinocchio wat te gaan eten. Dat was eerder ook goed bevallen, dus waarom nu niet.
Nu ik moet zeggen, dit bezoek beviel ons in ieder geval stukken minder.
Je mocht niet door de ene door, maar moest naar de volgende deur, kwam je bij de volgende deur, mocht je daar ook niet in, want die mevrouw wilde dat je weer een deur verder liep. En het was al zo warm.
We kwamen bij de deur waar we, hoera zeg, wel normaal in mochten. Alles was afgezet met touwen en je moest een verplichte route lopen. En sorry, maar als ik routes MOET lopen dan wordt ik dwars, erg dwars.
Omdat het nogal druk was bij de counters besloot ik alvast een tafeltje te zoeken. Na het 'deuren gedoe' mocht ik nu ook niet alvast met de kinderen aan een leeg tafeltje gaan zitten. Sorry maar nu werd ik pas echt dwars. Wat is dit ineens voor flauwigheid. Vorige week was deze flauwekul in ieder geval nog NIET ingesteld. Eigenlijk mochten ze wat mij betreft hun eten lekker houden! Maarja je wilt iets eten. Dus dan met 2 hongerige kinderen maar weer bij Cesco gevoegd. Het was door deze gang van zaken ook een behoorlijk rommeltje bij de counters.
Eindelijk hadden we eten en uit pure narrigheid ben ik aan precies hetzelfde tafeltje gaan zitten als waar ik eerder weggestuurd was. Zo lekker puh!
En dan ga je zitten etteren... Mag je wel onder de lijn door kruipen om servetjes te halen. En mag je wel onder de lijn doorkruipen om sla dressing te gaan pakken. Mag je dat ook 2 keer achter elkaar doen... En nu zijn we klaar met eten, mogen we zelf weten in welke vuilnisbak we de afval gooien? Of wijzen zij er eentje aan... Flauw ik weet het, maar het klaart de lucht weer een beetje wink
Na het eten zijn we eerst een fastpass wezen halen bij de Jungle Cruise. We konden op een, voor ons, prettig tijdstip terug komen.
WDW - Magic Kingdom (A truly magical day!)We zijn nu eerst naar Main Street Station toe gegaan. Vorige week hadden de kids kaartjes gekregen om een keertje gast conducteur op de trein te mogen zijn. En dat moet je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan! Maar onderweg hebben we nog een tussenstop gemaakt bij één van de kraampjes van Liberty Square gestopt om een silhouet van ons vieren te laten knippen. Echt zo kunstig. We zijn heel erg tevreden over het resultaat.

Op Mainstreet was men nog druk bezig met de voorbereidingen voor de middag parade en we keken gelijk of we misschien Steven ergens zagen lopen. We hadden belooft om hem nog een keer op te zoeken als we in het park waren. Maar we zagen hem zo snel niet. Wel een andere castmember (Joey) die manager van Mainstreet is. Hij is degene die door Geordi 'is neergestoken' vorige week toen Geordi piraat was!
Hij was ons nu steeds te snel af. Nou pech gehad, misschien hadden we later meer geluk als we weer uit de trein kwamen.
WDW - Magic KingdomDe kids mochten op het achterbalkon komen staan, bij de conducteur. Voor de trein ging rijden mochten ze door de microfoon de beroemde woorden ALL ABOARD roepen. En onderweg mochten ze op het paneel knopjes indrukken. Echt geweldig en ze hadden het reuze naar hun zin. Cesco was even vlakbij ze gaan zitten om, als het nodig was, wat dingen te vertalen. Maar ik moet zeggen... Samantha weet zich hier toch heel aardig te redden met Engels!

Eenmaal weer terug gekomen op Mainstreet Station kregen ze een compliment dat ze het zo goed gedaan hadden. Nog even een foto gemaakt en we zijn weer verder gegaan. We zagen nog net het staartje van de middagparade. En... We zagen Joey weer lopen, dus nog één poging. Net voordat hij (wéér) een deur binnen wilde lopen tikte Cesco hem snel op de schouder. Hij keek verbaasd om en toen herkende hij ons. Hij wees naar Geordi en zei: jij bent degene die me 'neergestoken' hebt! Steven was er nog niet, maar zou volgens hem aan het begin van de avond wel op Mainstreet zijn. Super!

Op naar de 'Jungle Cruise'. Persoonlijk vind ik het altijd een beetje een flauw tochtje, maar voor de kids was het leuk. En het bracht een beetje aangename verkoeling!
Daarna ben ik even naar 'Big Thunder Mountain' gesneld om daar fastpassen te halen. Ondertussen stond Cesco met Geordi in de rij van mr Smee en Captain Hook. Ze waren al bijna aan de beurt toen ik weer terug kwam. Captain Hook wilde Geordi zijn tas stelen, maar dat vond Geordi niet goed!
Aan de overkant zat 'Pirates of the Caribbean' en daar zijn we ook gelijk ingegaan. Er was ongeveer 10 minuutjes wachttijd. Tegenwoordig is Jack Sparrow in deze attractie verwerkt en dat vond vooral Geordi erg cool! Sneller dan ik verwacht had stonden we alweer bij het einde. Voor mijn gevoel duurde deze attractie altijd veel langer, maar ik ben met Parijs in de war!

Tijd voor 'Big Thunder Mountain' (BTM)! De kids zagen dat wel zitten. Maar voor we dat deden nog even een fastpass gehaald voor 'Splash Mountain', op aanraden van de kids! Die wilde hier heel erg graag in.
We konden al snel instappen bij BTM en de kids vonden het weer helemaal gaaf. Super Vet Cool zelfs volgens Geordi!
WDW - Magic KingdomEen van de dingen die we ook niet echt niet over konden slaan was de 'Tiki Room'. Geordi vind het liedje altijd zo heel erg leuk. Nu kon hij het eens in het echt zien.

Tijd vliegt als je plezier hebt! Het was alweer tijd om te gaan eten. Rond zessen werden we in het Crystal Palace verwacht voor een diner buffet.
Op weg naar het Crystal Palace zag Samantha ineens Wendy en Peter Pan staan. Daar MOEST ze mee op de foto. Ze had mazzel... want de castmember wilde net de rij gaan sluiten.
Met een knuffel en handtekening van Peter Pan (en Wendy natuurlijk, maar die vond ze minder belangrijk...) zei ze nog zachtjes, met een beetje hulp, tegen Peter of hij Tink een little kiss wilde geven. Natuurlijk wilde hij dat. Met de blossen op haar wangen namen we afscheid!

Bij het Crystal Palace hadden ze hadden op onze tafel met Mickey glitter een hartje gemaakt. Zo ontzettend leuk! We hebben dus nog steeds onze 'Happy Anniversery' button opgespeld zitten, omdat onze vakantie ons jubileum huwelijksfeest is!
WDW - Magic KingdomHet buffet smaakte erg lekker en we werden door onze serveerster in de watten gelegt. Tijdens het eten kwamen Winnie the Pooh en z'n vriendjes langs. De kids wilde alleen nog een handtekening van Knorretje hebben, de rest van het viertal stonden al in hun boekje.
Na het eten waren de voorbereidingen voor de avondparade al in volle gang en wie zagen we daar lopen... juist Steven! Steven had haar belooft zijn uiterste best te doen om een hele mooie TinkerBell pin voor haar te vinden.

Samantha erop af en ze vroeg hem of hij TinkerBell pins had. Hij keek haar aan en zei nee sorry die heb ik niet. Ze wilde al teleurgesteld kijken... Toen hij zijn vest omsloeg en daar zat de pin die Samantha zo héél erg graag wilde: Minnie verkleed als TinkerBell. Ik heb hem zelf ook op mijn koord zitten. Je had Samantha's gezicht eens moeten zien. Die was echt superblij. Steven ook. Hij heeft het vorige week zo leuk gehad met de kinderen voor de parade dat hij op deze manier nog dank je wel wilde zeggen.WDW - Magic KingdomHij vond het helemaal bijzonder dat we hem nog op kwamen zoeken. Dit had hij nog nooit meegemaakt en het maakte zijn werk absoluut heel plezierig! Hij moest alleen weer verder aan het werk en wij moesten nog even naar het camera centrum om photopassen op 2 kaarten over te laten zetten om daarna naar 'Splash Mountain' toe te gaan.
We staken het plein over en... we liepen Steven weer tegen het lijf. Die stuiterde heen en weer vanavond.

Ik zat met Geordi helemaal vooraan in 'Splash Mountain'. Het was erg leuk en het nat worden viel ook wel mee. Samantha had verzonnen om een pin te kopen van Stitch voor Steven. En ze wist precies welke het moest zijn... de Peek-a-boo pin! Het leek ons een leuk idee, dus in één van de winkeltjes hebben we deze pin gekocht.
Natuurlijk mocht Samantha hem geven en hij was even helemaal sprakenloos. Helaas moest hij echt snel weer aan het werk, het was een beetje chaos vanavond.

WDW - Magic KingdomWij zijn ons eigen plekje op gaan zoeken aan het begin van de parade. Wonderbaarlijk dat hoe druk het overal ook is, daar vrijwel altijd nog een goede plek te vinden is.
Oké we staan nu niet helemaal vooraan, maar hebben nog steeds goed zicht. Dit keer geen foto's van de parade gemaakt en er heerlijk van staan genieten. We beseften ons dat dit wel eens de laatste keer kon zijn dat we Spectro Magic in deze vorm te zien krijgen. Aan het einde van het jaar verhuisd hij naar Parijs toe. En behalve dat hij in het Frans zal worden, moet je maar afwachten wat er van de rest van de originele parade overblijft!
De parade was afgelopen en dit maal wilde we niet wachten op het vuurwerk.
Ik heb met de kids even voor één van de winkeltjes staan wachten, terwijl Cesco onze silhouet lijst op ging halen.
WDW - Magic KingdomIk zag de 'trein-mevrouw' lopen van wie de kids eerder de conducteurkaartjes hadden gekregen. Ik wilde haar even snel dankjewel nog zeggen en vertellen dat de kinds echt genoten hadden van de rit. Ze stelde het heel erg op prijs en vond het leuk dat ze het zo leuk gevonden hadden.
Samantha en Geordi waren even bij het winkeltje in de vensterbank blijven zitten. Samantha lette even op mijn cameratas.
De 'Trein-Mevrouw' zag ons zitten en gaf de kids nieuwe kaartjes, als ze zin hadden mochten ze nog een keer een trip als conducteur maken. Ze waren superblij, denk alleen niet dat we nog in het Magic Kingdom komen deze vakantie.
Geordi gaf mij zijn kaartje en die stopte ik weg. En at was ook gelijk het moment dat ik het handvat van mijn cameratas losgelaten had...
Cesco was inmiddels weer terug en we liepen met z'n viertjes naar het monorail station. Bijna boven... SH*T!!! mijn cameratas staat nog voor de winkel. Samantha in paniek en vond dat het haar schuld was. En ik weer terug naar binnen gerend naar de winkel toe. Zou hij er nog staan. Er stond een groepje mensen voor de winkel, op de plek waar wij net gezeten hadden.
Een meneer zag mij aankomen rennen en ik zag dat hij mijn cameratas had. Hij vroeg of ik op zoek was naar deze tas, terwijl hij hem omhoog hield. Ik kon die man wel zoenen en heb hem wel duizend maal bedankt! Pffff gelukkig, hij was terecht. Gelukkig dat er toch ook eerlijke mensen zijn! Maar ik heb iets met 'kwijt raken' deze vakantie.

Ik weer snel terug naar de ingang. De castmember die me weer erin gelaten had was blij, Cesco was blij, Geordi was ook blij maar Samantha nog veel blijer. Die arme meid vond dat het haar schuld was dat ik bijna mijn camera kwijt was. Gekke meid! Heb haar overtuigd dat dit echt niet zo was en ik zelf beter op had moeten letten.
Met de monorail kon ik weer even 'rechttrekken'. Het was vandaag al een hele warme dag, maar met alle commotie erbij... nog eens dubbel zo warm!
Lekker terug gegaan naar de auto. Geordi was zo moe dat hij in de auto al in slaap gevallen was.
Eenmaal op bed in het hotel waren ze alletwee ook zo vertrokken!

Maar wat een heerlijke dag was het toch. Weer een dag met extra Disney Magic!

WDW - Magic Kingdom (A truly magical day!)

[Previous entry: "Day sixteen - Disney's Hollywood StudiosDag zestien - Disney's Hollywood Studios"] [Next entry: "Day eightteen - A bit of everything, but mostly... Shamu!Dag achttien - Van alles wat, maar voornamelijk... Shamu!"]




New Comment Nieuw Commentaar
Name:Naam:
E-Mail:
Homepage:
Smilies:
smile shocked sad
big grin razz *wink wink* hey baby
angry, grr blush confused
cool crazy cry
sleepy hehe LOL
plain jane rolls eyes satisfied