Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vakantie - Weblog
Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vacation - Weblog
Home » ArchivesArchieven » July 2008 » Day Seven - Animal KingdomDag Zeven - Animal Kingdom

[Previous entry: "Day Six - Magic Kingdom!Dag Zes - Magic Kingdom!"] [Next entry: "Day Eight - EpcotDag Acht - Epcot"]

07/27/2008: "Day Seven - Animal KingdomDag Zeven - Animal Kingdom"


Orlando 2008 pictureTranslation pending!Na het Magic Kingdom gisteren stond vandaag Animal Kingdom op het programma. Één blik
naar buiten werpend beloofde het vandaag een mooie (warme) dag te gaan worden.
Eerst maar eens voor ontbijt zorgen, dat kon op de foodcourt van Pop Century. Bij de diverse 'tentjes' kun je uitkiezen wat je graag wilt eten en bij de centrale kassa reken je alles af.
Aangezien de Amerikaanse portie ook voor ontbijt GROOT zijn... kozen we ervoor dat de kids gewoon met ons mee aten. Voor de prijs hoef je het eigenlijk niet te laten, maar het is zonde om de helft van het eten zomaar de afvalbak in te gooien!
Gelijk hebben we zo'n hervulbare mok gekocht. Je koopt een (grote plastic) mok en deze mag je zo vaak komen hervullen tijdens je vakantie als je maar wilt. Handig dus!


Orlando 2008 pictureNa het ontbijt zijn we in de auto gestapt en naar Animal Kingdom gereden. Animal Kingdom is het jongste park van Disney en bestaat nu zo'n 12 jaar. Het middelpunt van dit park is de Tree of Life (ofwel de levensboom). Verstandig was om nu eerst naar de Kilimanjaro Safari te gaan. Naast dat het er later op de dag hartstikke druk is, zijn s'morgens de dieren toch het actiefst. Voor we naar binnen gingen eerst aan fastpass getrokken. Kunnen we als we geweest zijn lekker nog een keer!
De safari was leuk en er was zeker veel te zien onderweg. Olifanten, Giraffen, Okapi's, Nijlpaarden, enz, enz kwamen we tegen op onze rit. Gaaf, ook de kinderen genoten zichtbaar.
De tweede rit, zijn we andersom gaan zitten, zagen we toch weer wat andere dieren die we de eerste rit niet gezien hadden. Goede keuze dus geweest.
Orlando 2008 pictureNa de safari's zijn we de rest van Afrika gaan verkennen. En één ding stond vast... zelfs het klimaat (zéér warm) paste perfect bij Afrika!
We zijn de Pangani Forest Exploration Trail gaan doen. Deze trail voert langs vissen, (schitterende) vogels, nijlpaarden en niet te vergeten Gorilla's.
Geordi had tijdens de safari een treintje zien rijden en daar wilde hij heel erg graag in. Dus op naar Rafiki's Planet Watch. Daar eenmaal aangekomen zagen de kids Rafiki al staan. Zoeffff ze renden er al op af voor een handtekening en foto. We waren wat aan het rondlopen in het Conservation Station toen Samantha Japie Krekel ineens zag staan, die zie je niet veel in de parken! Onnodig om te vertellen dat ze daar natúúrlijk ook een handtekening van wilde hebben en ook nog even poseren voor de foto.
Er waren cabines waar je het geluid van het oerwoud kon beluisteren. En ik moet zeggen dat dit best indruk gemaakt heeft!
Eenmaal alles gezien en bekeken in het Conservation Station zijn we weer, met het treintje, terug naar Afrika gegaan. Op zoek naar iets eetbaars!
Animal Kingdom is voor het diningplan het lastigste park. We moesten ook even uitzoeken waar we nu het beste konden gaan eten. Het werd Pizzafari! Cesco een sandwich, Samantha en Geordi spaghetti met gehaktballetjes en tomatensaus en ik zelf een pizza. Het smaakte prima en was natuurlijk weer veel te veel!Orlando 2008 picture
Na het eten zijn we naar Camp Mickey & Minnie gegaan. We zagen Donald Duck en natuurlijk wilde de kinderen daar even naar toe. Er werden ook photopass foto's gemaakt. En daarna op naar Mickey! Geordi stond gewoon helemaal te stuiteren en besloot in de wachtrij dat hij Mickey een high-five ging geven.
Mickey ging even cheesecake eten, racede ik even met de kids naar Kenai (Brother Bear) toe en hup weer terug in de rij waar Cesco was blijven wachten..
Eenmaal aan de beurt... heeft Geordi z'n high-five gegeven en een hele dikke knuffel. Wat was die gozer blij! Maar ja, Mickey is dan ook al jaren z'n grote held!
Nadat we Mickey gedag gezwaaid hebben zijn we gauw naar 'the festival of the Lion King' gegaan. Maar eerst nog even in de wachtrij wachten... pffff wat is het heet! Maar gelukkig mochten we na een minuutje of 10 al het theater in. FLK is echt een feestje en heeft iets weg, vinden wij, van de musical de Lion King. Ook de kids genoten zichtbaar!

Van Camp Mickey & Minnie zijn we terug gegaan naar Discovery Island, waar het al drukker werd vanwege de parade die daar langs zou komen. We besloten dan ook om zelf ook snel een goed plekje te gaan zoeken.
Samantha en Geordi sparen, net als wij zelf, Disney pins en houden elke castmember goed in de gaten om even op hun koord te kunnen kijken. Samantha hield een castmember staande die toevallig langs kwam lopen, maar zij had niets voor haar. Toevallig heette ze (de castmember dus) ook Samantha en zo raakte we aan de praat.
Toen ze (echt) weer verder moest gaf ze ons een fastpass voucher, wat ons het recht gaf om deze willekeurig te besteden. Eigenlijk kreeg Samantha hem, omdat ze ook Samantha heette ;o)

De parade begon en het was beslist een feestje te noemen. Alleen de muziek al. We genoten. Vooral de BBQ van Goofy was iets waar de kids niet over uitgepraat raakte. Hihi echt weer een domme Goofy!
Na de parade zijn we naar 'Expedition Everest gegaan. Geordi wilde niet en Cesco wilde wel bij hem blijven. Dus ik samen met Sam erin. Die griet is werkelijk nergens bang voor. Geen achtbaan is haar te gek. Dankzij de fastpass voucher waren we zo aan de beurt. Gave rit!
Orlando 2008 pictureOmdat we rond 18 uur een reservering bij Boma's (Animal Kingdom lodge) hadden staan, werd het zo zoetjes aan tijd om richting uitgang te gaan. Via het Rainforest Café zijn we naar buiten gegaan. Samantha is in Parijs wel eens bij het Rainforest geweest, voor Geordi was het een compleet nieuwe ervaring. Maar hij wilde daar best wel een keertje eten!

Boma's is een Afrikaans buffet restaurant. Samantha zag op de kaart een beker van tinkerbel met een lichtgevend Tinkerbell rietje en voor Geordi was hij in kapitein Haak uitvoering. We vroegen of deze ook binnen het diningplan hoorde en gene die onze drankjes op nam bevestigde dit met een ja. Dus de kids helemaal blij.
Orlando 2008 pictureHet eten was heel erg goed. Zowel de kids als wij zelf hebben heel erg lekker gegeten. Vinden ze wel wat hoor met een bordje langs de schalen schuiven.
Toen we de 'rekening' kregen bleek dat de bekers drinken van de kids toch buiten het plan viel. Onze serveerster haalde haar schouders op en zei op de automatische piloot sorry en dat was het. Klinkt heel stom, maar het antwoord zat ons niet helemaal lekker. Het gaat niet om die paar dollars, maar om het principe. We hadden het immers van te voren gevraagd. Dus toch even de manager staande gehouden. Hij legde het allemaal heel netjes uit hoe het in elkaar zat en verontschuldigde zich oprecht. Dat was voor ons eigenlijk voldoende. Maar de manager stond erop om de drinkbekers van de rekening af te halen. Dat was heel vriendelijk, maar wat ons betreft echt niet nodig. Later bleek dat hij ook nog onze dinerpunten terug geboekt heeft!

We hadden graag na het eten gaan zwemmen met de kids bij de hotel. Maar het was flink gaan onweren en regenen. Omdat we nog wat oa flesjes drinken moesten halen, besloten we dan even naar de Walmart te rijden. En we waren beslist de enigen niet die boodschappen gingen doen!
Voor Samantha er ontzettend leuke stof van de Disney Fairies gekocht. Die was echt helemaal in haar nopjes.
Helaas knapte het weer niet op, dus er kon niet meer gezwommen worden. Het zwembad was overigens ook gesloten. Volgende keer beter!

Ondanks dat de kids niet konden gaan zwemmen, gingen ze met een tevreden gevoel slapen! 's-Avonds aan ons vakantie verslag zitten werken en heel aagje naar de foto's op onze fotopas gekeken. We hebben 2 passen, kunnen we na de vakantie de tweede activeren en dan gaan de 30 dagen pas in!
Er zaten echt hele leuke foto's bij!Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture

[Previous entry: "Day Six - Magic Kingdom!Dag Zes - Magic Kingdom!"] [Next entry: "Day Eight - EpcotDag Acht - Epcot"]
New Comment Nieuw Commentaar
Name:Naam:
E-Mail:
Homepage:
Smilies:
smile shocked sad
big grin razz *wink wink* hey baby
angry, grr blush confused
cool crazy cry
sleepy hehe LOL
plain jane rolls eyes satisfied