Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vakantie - Weblog
Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vacation - Weblog
Home » ArchivesArchieven » July 2008 » Day Nine - Disney's Hollywood StudiosDag Negen - Disney's Hollywood Studios

[Previous entry: "Day Eight - EpcotDag Acht - Epcot"] [Next entry: "Day Ten - More Magic KingdomDag Tien - Meer Magic Kingdom"]

07/29/2008: "Day Nine - Disney's Hollywood StudiosDag Negen - Disney's Hollywood Studios"


Orlando 2008 pictureTranslation pending!Vanmorgen liep onze wekker weer om 7 uur af. Vandaag gaan we naar de Disney Hollywood Studios (voorheen MGM Studios!).
De ochtend maar gestart met een goede beker warme chocolademelk en een heerlijke wafel. Wel grappig dat de wafels het Pop Century logo hebben. De kinderen wilden ook graag wafels als ontbijt, zij kregen samen Mickey wafels. We hebben zitten smullen!
Na het ontbijt even onze tassen opgehaald in onze hotelkamer en snel in de auto gestapt richting DHS (Disney Hollywood Studio's).

We hadden er gewoon weer zin in vandaag. Samantha helemaal... want zij roept al een hele tijd dat ze in de 'Rock and Rollercoaster' wil! Eenmaal binnen in het park eerst een aantal foto's laten maken, erg handig zo'n fotopas.


En daarna snel richting de 'Rock and Rollercoaster' en 'Tower of Terror'. Even inventariseren bij welke we een fastpass zouden halen en waar we in de normale rij gingen staan. We kozen een fastpass voor de 'Tower of Terror' en zijn in de rij van de 'Rock and Rollercoaster' gaan staan. Toen we aansloten stond deze op 30 minuten. Alleen op het moment dat we onder het tijdspoortje liepen, sprong hij over naar 70 minuten, sh.t!Orlando 2008 pictureWe besloten toch te blijven staan. Geordi moest even gemeten worden, we wisten van te voren al dat hij op het randje zou zijn. Maar deze stoere knul had mazzel... hij was echt groot genoeg! Geordi straalde helemaal. Nog nooit in een achtbaan geweest en zoekt gelijk een behoorlijk heftige uit. Maar dat heftige hadden we hem van te voren maar even niet verteld...
'Rock and Rollercoaster' is een achtbaan in het donker en het heeft als thema: de rockgroep Aerosmith.
Orlando 2008 pictureMet een hééle lange limousine maak je een (heftig) ritje door de stad naar het concert van Aerosmith .
Het wachten viel eigenlijk nog best mee en was beslist geen 70 minuten, mazzel dus. We zaten met z'n viertjes helemaal achterin de limo en Geordi... Die vond de 'Rock and Rollercoaster' echt VET en COOL!
Ik had hem gisteren een pin belooft van deze attractie als hij erin geweest was. Normaal is dat hij wat minder goed luistert als het hem uitkomt... behalve als je hem iets belooft natuurlijk...
Dus een gave uitgezocht van Mickey in de achtbaan!
Buiten nog wat foto's gemaakt voor de 'Rock and Rollercoaster'.

Orlando 2008 picture

Nu op naar de 'Tower of Terror' een attractie met de Twilight Zone als thema. Je stapt in de lift van de Hollywood Tower Hotel, alleen de lift is getroffen door een bliksemschicht en sindsdien een spooklift geworden. Je wordt een aantal maal flink op en neer gestuiterd en even ben je gewichtloos. Gelukkig... we hebben een gordel om!
Geordi vond het wel leuk, maar hij ging er toch niet meer in zei hij. Dus stiekem voor hem... toch niet zo leuk!
Even op de kaart kijken waar we nu naar toe zouden gaan. Dat werd de 'Voyage of the Little Mermaid'. Leuke show altijd. We hadden helaas niet zulke beste plaatsen, erg aan de zijkant. Maar ach je kunt niet alles hebben!
We besloten om nu naar de nieuwe Toy Story attractie te gaan om in ieder geval een fastpass te halen. Maar helaas voor ons (en Geordi!), alle fastpassen van die dag waren al op en de rij was echt te lang om er in te gaan staan wachten (105 minuten). Dus dan 'maar' naar Prins Caspian (Narnia). Samantha vond dat wel erg cool. Nu kon ze op school zeggen dat ze een handtekening van 'Prins Caspian' had wink
Orlando 2008 picture

Inmiddels was het weer (stevig) gaan regenen. We waren toch al van plan om iets te gaan eten, dus stevig doorstappen naar 'ABC Commisarry'. We wilde nu wel weer eens een keertje lekker klef en ongezond eten. We kozen voor de cheeseburgers, behalve Geordi, hij wilde chickenfingers. We waren in ieder geval niet de enigste die op het idee gekomen was om de regentijd als eetpauze te gebruiken! Maar goed, toch nog redelijk snel een tafeltje gevonden.

Orlando 2008 picture
Naast ons, of liever gezegd op de hoek, zat de familie regenponcho. Had even de neiging om op haar schouder te tikken en te zeggen."Hier binnen regent het niet!" De poncho bleef aan. De helft van de groep was zwaar ongemotiveerd, geen regen gewend denk ik. En de andere helft zaten te kibbelen wie er nu wel gebruik van de counterpoints (diningplan) gebruik mocht maken en wie niet.
Mensen kijken blijft leuk. En er was zelfs nog een verrassend einde... de regenponcho ging (eindelijk) uit...

Na het eten zijn we naar de Backlot tour gelopen voor een kijkje achter de schermen. Maar niet voordat we eerst een fastpass hebben gehaald voor Indiana Jones. Ervaring leert dat je hier zonder fastpass bijna niet binnen komt.
Backlot tour, ach wat zal ik zeggen. Voor Ces en ik is het niet nieuw meer en weinig anders dan anders. Maar voor de kids is het geweldig!
Orlando 2008 picture
Eenmaal bij het eindpunt snel uitgestapt en naar Indiana Jones gegaan. Zijn we bij het punt om naar binnen te gaan, netjes in de rij gewacht en dat soort dingen. Wil die grapjas van een castmember ons en anderen weer helemaal terug sturen achteraan de rij in. Fout gedacht natuurlijk, we zijn toch echt achter hem langs naar binnengeglipt!
We hadden een redelijk goede plek in het theater. Het was een goede show, al schrok Geordi zich steeds rot van de knallen en vuur!
De show was afgelopen en we snakten naar een beetje drinken. Daar zijn we eerst maar even voor gaan zorgen. Cesco had even 2 bekers gehaald die we samen deelden. Klinkt misschien zuinig, maar die 2 bekers drinken zijn samen wel 1 liter drinken! Op de achtergrond was de High School Musical show bezig. Samantha vind daar nu werkelijk niets aan. Hihi, vraag me niet waarom!
Om een beetje af te koelen zijn we een van de vele winkeltjes in gedoken. Cesco heeft er een heel mooi horloge gezien, maar wil nog even verder kijken.

We hadden ons diner gereserveerd bij Mama Melrose's, een beetje verstopt restaurantje in de 'Streets of America'. Na ons gemeld te hebben moesten we even een moment wachten tot ons tafeltje vrij kwam. Achter ons kwam een gezin wat blijkbaar nogal haast had, dat begrepen we uit het (iets wat felle) gesprek wat hij voerde met de dame die iedereen naar de tafeltjes begeleide. Niet dat het uitmaakte... het ging allemaal op beurt, dus ook voor hen!
De diner aanbevelingen van de serveerster spraken ons erg aan. Samantha wilde graag een kaas pizza en Geordi iets met kip. Ze mochten ook een voorgerecht uitkiezen, maar dat wilde ze liever niet. Cesco en ik bestelde vooraf een soort van brood plateau met allerlei smeerseltjes erbij. Als de kids zin hadden, konden ze daar ook nog wat van mee eten. Als hoofdgerecht kozen we, op aanraden van de serveerster, kip met spaghetti wat met Parmezaanse kaas in de oven is klaar gemaakt.
Ze had in ieder geval niets teveel gezegd, het smaakte heerlijk. Daarna kregen de kids nog een ijsje met Mickey sprinkles en wij een soort van lemon mousse. Smaakte ook weer erg goed.
Orlando 2008 picture
Een goede tip voor de serveerster achter gelaten en bij het afrekenen kregen we ook een kaartje voor Fantasmic!. Nu mogen we in een speciaal gereserveerd gebied gaan zitten.

Na het eten nog even langs Toy Story gelopen, maar het was nog steeds te druk.
Dan maar alvast richting het openlucht theater waar Fantasmic! gehouden wordt.
We hadden echt een fantastische plek, kan niet anders zeggen. Even zitten testen welke lens ik vanavond het beste op de camera kon schroeven. Het werd de telelens. Deze gaf nog voldoende overzicht en kon zover inzoomen alsof Mickey bij ons op schoot zat!
Er zat onweer in de lucht en er werd ook omgeroepen dat de show mogelijk gecancelled zou worden. De kids waren al teleurgesteld en hoopten, net als wij, dat de show gewoon door kon gaan. Maar ja ook hier geldt, veiligheid voor alles!
Het begon een beetje te spetteren en we besloten om toch wat voorzieningen te treffen: een poncho kopen! Wilden we so-wie-so al een keer doen, die dingen zijn thuis ook nog wel eens handig namelijk.
Orlando 2008 picture
Ik kocht de poncho's en het hield bijna gelijk op met spetteren!
Tot ons geluk ging de show gewoon door en er werd luid geapplaudisseerd toen de aankondiging kwam dat het nog 10 minuten duurde voor de show ging beginnen. Tijd voor de wave!
Fantasmic! begon, geweldig! De show gaat over Mickey zijn droom en tijdens deze (mooie) droom willen de slechteriken zijn droom veranderen in één grote nachtmerrie. Maar zoals ik ook steeds tegen Geordi heb gezegd... Mickey wint ALTIJD!
Hij verslaat de slechteriken en neemt zijn eigen droom weer over.
Het mooiste moment van deze show blijf ik nog altijd vinden als hij daar als tovenaarsleerling boven aan de rots staat. Ik zat met camera dan ook echt paraat om dat moment eens goed vast te leggen.
We hebben alle vier echt genoten van de show! Één minpuntje... dat mensen al voortijdig het theater verlaten en zo andere mensen hinderen die de show wél af willen kijken.
Orlando 2008 picture
Na de show zijn we richting uitgang gelopen. Onderweg nog even een foto laten maken met op de achtergrond de verlichte Mickey hoed. Daarna vonden we het wel welletjes voor vandaag en zijn naar het treintje gelopen die ons weer naar onze auto toe bracht. We zijn terug gegaan naar het hotel.
Morgen een redelijk rustig aan dag. We worden aan het einde van de middag verwacht in de Bibbidi Bobbidi Boutique om aansluitend bij Cinderella's Royal Table te gaan eten. De BBB is een verrassing voor de kinderen. Ben nu al nieuwsgierig naar hun reacties!

Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 picture

[Previous entry: "Day Eight - EpcotDag Acht - Epcot"] [Next entry: "Day Ten - More Magic KingdomDag Tien - Meer Magic Kingdom"]
New Comment Nieuw Commentaar
Name:Naam:
E-Mail:
Homepage:
Smilies:
smile shocked sad
big grin razz *wink wink* hey baby
angry, grr blush confused
cool crazy cry
sleepy hehe LOL
plain jane rolls eyes satisfied