Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vakantie - Weblog
Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vacation - Weblog
Home » ArchivesArchieven » July 2008 » Day Six - Magic Kingdom!Dag Zes - Magic Kingdom!

[Previous entry: "Day Five Dag Vijf "] [Next entry: "Day Seven - Animal KingdomDag Zeven - Animal Kingdom"]

07/26/2008: "Day Six - Magic Kingdom!Dag Zes - Magic Kingdom!"


Orlando 2008 pictureBeing translated...Vanaf vandaag gaan we een beetje magic aan onze vakantie toevoegen. Met andere woorden... WE GAAN NAAR DISNEY!!!
De kinderen waren met hun Nintendo en beer aan het spelen, terwijl Cesco en ik de boel reorganiseerde en de koffers inpakte.

Op zich was het Hyatt hotel waar we de afgelopen nachten logeerde een goed hotel. We moesten alleen wel helaas een paar minpuntjes aanmerken. De airco op de kamer maakte echt veel te veel lawaai. En de kamers werden nu niet bepaald al te best schoon gehouden. Paar maal om extra washcloths (washandjes) gevraagd en daarvoor in de plaats kregen we ineens extra handdoeken of zelfs helemaal geen washcloths!


Toppunt was toch wel een beetje vanmorgen. We hadden eerst de koffers in de auto gezet voordat we gingen ontbijten. Je kon tot 10 uur ontbijt pakken, daarna werd alles opgeruimd. Wij kwamen er rond kwart voor 10. En het ontbijt werd echt gewoon voor onze (en andere mensen hun neus) weggehaald! Één mevrouw was wat vers fruit aan het opscheppen, de schaal werd gewoon weggehaald voor haar neus.
Cesco was het toen een beetje zat en besloot dat we beter uit konden gaan checken! De vriendelijke dame achter de incheckbalie vroeg of ons verblijf naar ons zin geweest waren, waarop Cesco het enquete kaartje overhandigde. Daarop hadden we een aantal min puntjes aangegeven. Expres niet op de kamer laten liggen, vertrouwen in de housekeeping hier was toch al een beetje weg! Ze vertelde dat ze ons $30 discount gaf ter compensatie. Erg vriendelijk, maar was beslist niet onze opzet en bedoeling. Nu stond ook nog eens de manager bij de incheckbalie en zij had een deel van het gesprek opgevangen en wilde nu graag het hele verhaal weten. Het speet haar zeer en ze was, hoe raar het ook klinkt, blij met onze kritiek. Nu kregen we geen $30 korting... maar een hele nacht gratis! Dat was wel heel erg attent.

Nu op weg naar Disney, was ongeveer een klein half uurtje rijden. Heel gek, eenmaal op het Disney terrein voelt het bijna gewoon als thuis! Alles weer zo herkenbaar. Pop Century was zo gevonden en we waren ook zo ingecheckt.
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
De man achter de balie zat Geordi en Samantha te plagen en zei dat er geen kinderen toegestaan ware op Disney. Oh zei Cesco, hebben jullie ook kennels misschien? Nou dan moesten ze eerst door de blaftest heen. Geordi blafte, blafte goed genoeg en mocht wel in de hondenkennel.
We hadden veel geluk, onze kamer was al helemaal in orde en we konden er gelijk in. We verblijven in het 50's gebouw en onze kamer zit op de begane grond. Gelijk onze baggage er naar toe gebracht en gelijk de koffers uitgepakt. De kinderen zaten ondertussen naar het Disney kanaal te kijken. Cesco moest nog wat interne telefoontjes plegen. Als grote verrassing stond er iemand voor de deur met een papieren tas met daaraan een ballon met de tekst 'Happy Anniversary' erop. En in de tas zaten allemaal leuke dingetjes voor ons en de kinderen. Dat had Cesco als verrassing vanuit Nederland al geregeld.
Orlando 2008 pictureVoor Samantha zat er een Tinkerbell knuffelpop in en voor Geordi een Captain Mickey Sparrow knuffel. Ik kreeg een glazen muiltje met een hele lieve tekst erop. Cesco had een DVD van de History Channel over Disney. Er zaten ook allemaal lekkere dingen in de tas. En niet te vergeten de buttons. Voor de kids een '1st time visit' button en voor Ces en mij een 'Happy Anniversary' button. En niet te vergeten een Keykoord voor de kinderen waarop ze hun pinnetjes kunnen 'prikken'. Echt de verrassing was enorm groot!
Inmiddels was ook de koelkast bezorgd. Dus we konden nu echt alles even 'inrichten'!

Toen we klaar waren was het echt hoogste tijd om naar het Magic Kingdom te gaan. Het resort hier ziet er echt ontzettend leuk en vooral gezellig uit.
Met de shuttlebus zijn we naar het Magic Kingdom gereden. Voordeel van hier logeren is dat je vlakbij de ingang wordt afgezet. Nadeel... we komen nu niet via de monorail of ferry boot! Maar goed... die kunnen we natuurlijk zelf een keertje opzoeken!

Orlando 2008 pictureEigenlijk is zaterdag niet de allerbeste dag om naar het Magic Kingdom toe te gaan, het is dat standaard druk. Maar we waren beiden van mening dat je een Disney vakantie nergens beter starten kan dan in het Magic Kingdom!
Het was heerlijk om weer terug te zijn in het Magic Kingdom. En aan de gezichten van de kinderen te zien... vonden zij het ook geweldig. Hun blik was onbetaalbaar!
Eerst hebben we een foto laten maken op Mainstreet USA met op de achtergrond het kasteel. We hebben nu ook gelijk een photopass waar we zoveel foto's op kunnen laten zetten als we maar willen!
We waren nog maar net in Mainstreet USA toen de 'Mainstreet Family Fun Day' parade begon. Het was weliswaar maar een hele kleine parade, maar de sfeer zat er goed in!
Inmiddels hadden we eigenlijk nog steeds niet ontbeten... en het was al tegen één uur inmiddels, Dus besloten we eerst maar iets eetbaars op te zoeken. We kozen voor het Pinocchio Village Haus. Voor de kids Turkey Wraps, Cesco een pizza en ik zelf een salade. Als er iets is waar ik niet aan wennen kan, is het wel die absurd grote porties die je hier in Amerika krijgt. Grotendeels heb ik de salade ook laten staan...
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 pictureNa het eten zijn we in 'it's a Small World gegaan'. Geordi en Samantha genoten zichtbaar. Eenmaal weer uitgestapt zijn we naar de Haunted Mansion gelopen, voor een ritje door het spookhuis heen. Geordi had vooraf wel een grote mond... alleen hij hield m'n hand steeds steviger vast naar mate we verder bij de ingang kwamen... Maar eenmaal weer buiten moest hij toch wel zeggen dat het hem erg meegevallen was. Zo, een last van hem afgevallen!
We zijn een fastpass wezen trekken bij het 'Philarmagic' en daarna het winkeltje van 'Sir Mickey's' ingelopen. Hier verkopen ze en borduren ze Mickey hoedjes . En eigenlijk... hoort dat er gewoon bij! Samantha koos voor een lila Mickey TinkerBell en Geordi voor een stoere Mickey Sparrow! Natuurlijk hun naam erop laten borduren. Vroeger deden ze dit helemaal uit de losse hand, tegenwoordige gebruiken ze er een borduurmachine voor (hihi dit had ik ook gekund!). Maar goed voor het idee! Wat wel even een klein aandachtspuntje was, was de manier waarop de G van Geordi geborduurd zou gaan worden. De Amerikanen schrijven de G als een soort J. Dit wisten we nog van de vorige keer, dus eerst even gechecked of het naar het zin was. En dat was het gelukkig!
Daarna was het tijd voor het 'Mickey's PhilharMagic'. Dit is een 3D film waarin Donald de magische hoed van Mickey leent om het orkest te leiden. Donald zou Donald niet zijn als hij het aan de stok krijgt met alle instrumenten van het orkest!
Het was nu niet zo erg druk bij de carrousel dus zijn we daar naartoe gegaan. Na de carrousel wilde de kids graag samen in Dumbo. Cesco is met ze meegelopen om ze door de wachtrij te begeleiden.
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Aan de overkant waren cast-members boven op 'Snow White's Scary Adventures' bezig om het vuurwerk voor 'Wishes' in orde te maken. Dat was wel een grappig gezicht!
Eindelijk waren Samantha en Geordi aan de beurt om een ritje met Dumbo de olifant te maken. De olifantjes draaiden nog maar net, toen ze samen al bovenin zaten. En een lol dat ze samen hadden, schitterend gewoon. Niet alleen zij genieten enorm, maar wij dubbel zoveel!

Na hun ritje in Dumbo was het zo zoetjes aan tijd geworden om ons te gaan melden bij de 'Liberty Tree Tavern' voor een Character diner. Goofy, Pluto, Knabbel, Babbel en Minnie kwamen bij je tafeltje langs om handtekeningen uit te delen, hugs te ontvangen en natuurlijk... op de foto te gaan!
Om te beginnen kregen we een mand met overheerlijke (nog warme) broodjes met honing boter. Daarbij ook nog een salade. Vooral het brood smaakte heel erg lekker. De kinderen hadden niet zoveel honger, die waren veel te opgewonden om wat er om hun heen gebeurde en er nog gebeuren stond!
Babbel was de eerste die langs ons tafeltje kwam en er stonden al gelijk twee kinderen naast hem (toch?) te stuiteren. De handtekeningen waren gezet en de foto's waren gemaakt. Kunnen we weer verder eten, toch? Mis gedacht...! Knabbel kwam ook nog even buurten.
Inmiddels stond ons hoofdgerecht op tafel. Drie verschillende soorten vlees (rund, kalkoen en ham), macaroni met kaas, aardappelpuree, boontjes en saus voor over het vlees. Het smaakte erg lekker allemaal!
Orlando 2008 pictureNu werden de kinderen toch wel een beetje ongeduldig, want Goofy, Minnie en Pluto waren nog helemaal niet langs geweest. Zouden ze misschien vergeten zijn? We verzekerde dat ze echt wel kwamen en al snel kwam Goofy ook langs ons tafeltje. En al snel kwam Minnie ook gezellig langs. Ze wees naar Samantha's shirt en wees naar zichzelf. Sam had haar Minnie verkleed als Sneeuwwitje shirt aan. Wel grappig, momenteel zijn veel dingen bij haar erg kinderachtig (ze is al bijna 9!), maar hier in Disney World is ze gewoon weer lekker klein. Minnie Mouse... niks kinderachtig!
Net toen we ons toetje kregen, vanille ijs met warme appeltaart, kwam Pluto ook nog even langs. Pfff gelukkig we zijn niet vergeten!
Met een tevreden gevoel zijn we weer naar buiten gegaan. De kids hadden rode wangen van opwinding: dit was leuk, wat deed Goofy gek en ahhh Minnie was zó lief!

We besloten om, we waren nu toch in de buurt, om naar the Hall of Presidents te gaan. Een presentatie over het presidentschap van Amerika. Met als slot dat alle presidenten, als pop welliswaar, één voor één aan het publiek worden voorgesteld. Als laatste houden George Bush (sorry) en Abraham Lincoln een toespraak. Eenmaal weer buiten zijn we naar het kerstwinkeltje gegaan die aan de overkant zit. We zagen het al, ze hebben hier véél te véél leuke dingen!
Buiten werd het al drukker en drukker langs de route voor 'Spectro Magic', de lichtjesparade. Het was verstandig als we zelf ook alvast een plekje gingen zoeken.
Orlando 2008 pictureWe zijn naar het beginpunt van de parade gelopen, daar is vrijwel altijd nog genoeg plek. En ook deze keer weer! Voor de kinderen waren er spelletjes te doen, zodat het wachten voor hun leuker werd. Voor onze neus waren ze aan het hoelahoepen, natuurlijk moesten de kids zelf ook even meedoen!
Vlak voor dat de parade begon kregen ze van de conducteur van het treintje een kaartje wat hun het recht geeft om een keertje gastconducteur op de trein te zijn. Dat kaartje gaan we zeker een keertje gebruiken!
De parade begon en wat ons (Cesco en ik) als eerste opviel was dat de 'poppen' aan het begin in een nieuw jasje gestoken waren. Verder was de parade voor ons echt een hoogtepunt. Ongeveer 5 jaar geleden stonden we daar op diezelfde plek en daar is het idee geboren om in het jaar dat we 12 ½ jaar getrouwd zijn met de kids naar Disney World toe te gaan. Heerlijk om nu hier met de kinderen te kunnen staan!
Geordi was helemaal blij toen hij Mickey zag, stond te springen en te zwaaien naar hem. En Samantha vond het erg leuk dat ze Tinkerbell nog ergens terug vond. Het was dan wel in een filmpje... maar toch!
De parade was voorbij en we zijn via de grote winkel helemaal doorgelopen tot vlak voor het kasteel. Toch wel handig als je de weg nog weet!
We pikte nog een laatste stukje parade mee en vonden gelijk een mooi plekje om het vuurwerk te gaan bekijken. Zo, dat was gelukt!
Samantha is al jaren een fan van Tinkerbell en één van haar wensen was dat ze Tinkerbell vanaf het kasteel kon zien 'vliegen'. Wij weten uit ervaring dat dit niet altijd gebeurd. Is ook afhankelijk van weer en dergelijke. Ze werd hoe langer hoe ongeduldiger, zou ze wel of zou ze niet. Maar op die vraag konden wij echt geen antwoord geven.
'Wishes' (de vuurwerkshow) begon en al snel kwam Samantha's droom uit... Tinkerbell 'vloog' weg vanaf het kasteel. Echt ze was zo ontzettend blij en wij natuurlijk voor haar!
Het vuurwerk was echt prachtig, echt zoals we dat van Disney gewend zijn.
Eenmaal afgelopen zijn we richting uitgang gegaan. De kids waren echt heel erg moe, maar hadden dit voor geen goud willen missen (wij ook niet!).

Eenmaal bij de bus aangekomen moesten we 3 bussen voorbij laten gaan. We waren immers niet de enigen die mee wilden. Pas over elven waren we terug in onze hotelkamer en de kids wisten niet hoe snel ze naar bed moesten komen. Met een grote smile op hun gezicht vielen ze in slaap. Geordi dromend over Mickey en Samantha vast en zeker over Tinkerbell!
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture

[Previous entry: "Day Five Dag Vijf "] [Next entry: "Day Seven - Animal KingdomDag Zeven - Animal Kingdom"]
New Comment Nieuw Commentaar
Name:Naam:
E-Mail:
Homepage:
Smilies:
smile shocked sad
big grin razz *wink wink* hey baby
angry, grr blush confused
cool crazy cry
sleepy hehe LOL
plain jane rolls eyes satisfied