Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vakantie - Weblog
Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vacation - Weblog
Home » ArchivesArchieven » July 2008 » Day Eight - EpcotDag Acht - Epcot

[Previous entry: "Day Seven - Animal KingdomDag Zeven - Animal Kingdom"] [Next entry: "Day Nine - Disney's Hollywood StudiosDag Negen - Disney's Hollywood Studios"]

07/28/2008: "Day Eight - EpcotDag Acht - Epcot"


Orlando 2008 pictureTranslation pending!Om zeven uur liep de wekker af. En we hebben nog wel vakantie! Maar hij liep niet zonder reden af. We 'moesten' naar het Epcot Center voor een 'Princess Storybook Breakfast'
Samantha en Geordi wilde graag daar verkleed naar toe. Dus Cesco heeft Geordi geholpen met aankleden en ik Samantha. We namen ook hun gewone kleding mee, zodat ze zich als ze dat wilden ook weer om konden kleden als het te warm werd. Voor onze spullen zouden we dan later een kluisje huren zodat we niet de hele dag met al die spullen hoefden rond te sjouwen!


We konden vlakbij de ingang parkeren, dat is het voordeel van vroeg zijn. Nog een voordeel... Omdat we op Disney terrein logeren, mogen we bij ieder park gratis parkeren. Scheelt toch weer $11 per keer wink
Omdat het park nog niet geopend is, konden we via een speciale ingang naar binnen. Samantha en Geordi kregen vanaf alle kanten heel veel complimentjes over hun outfit en sommige castmembers maakte zelfs een buiging voor Samantha. Maar wat wil je als je eruit ziet als Cinderella!
We moesten ons eerst melden en daarna opletten wanneer je naam afgeroepen word. Dan moest je vervolgens weer in een andere rij gaan staan. Als eerste mocht je met Belle (in haar mooie jurk) op de foto. We kozen ervoor om de kinderen te laten gaan. De fotograaf heeft, omdat hij maar 1 foto mag maken met zijn camera, nog wat foto's gemaakt van ons viertjes met Belle. Heel aardig van hem.
Orlando 2008 pictureNa afscheid van Belle genomen te hebben werden we naar ons tafeltje gebracht. Deze was vlakbij Belle. Tijdens het ontbijt zouden we nog bezoek krijgen van 4 andere prinsessen. Aan onze tafel werd de foto gebracht die kort daarvoor gemaakt is bij Belle.
Er werd een schaal met scrambled eggs, soort van aardappel, sausages en bacon gebracht. En de rest kon je zelf bij het buffet pakken. Het smaakte in ieder geval allemaal heel erg goed.
Één voor één kwamen Doornroosje, Sneeuwwitje, Jasmin en Mulan langs ons tafeltje. De kinderen genoten weer zichtbaar. En weer kregen ze, vooral Samantha, heel veel complimentjes over hun kleding. Maar dit keer van de prinsessen!
We waren net klaar met eten toen de deuren van het restaurant tijdelijk gesloten werden zodat de prinsessen even pauze konden nemen. Bij Belle stond helemaal niemand... Even van de gelegenheid gebruik gemaakt om even snel nog wat foto's te maken met de kinderen.
Daarna was het tijd om weg te gaan.
We besloten om gelijk een kluisje te gaan huren zodat we daar onze spullen in konden stoppen. Halverwege nog wat foto's laten maken van de kinderen vlak voor de grote bol van Epcot.
Samantha had het erg warm gekregen en wilde graag omkleden en natuurlijk... Geordi ook!
Nu waren ze weer zichzelf, maar wat hebben ze het leuk gehad.
Sam wil als we bij Assepoester gaan eten ook ZEKER haar jurk aan doen! Naar dat moment kijkt ze al zo lang uit. Maar dat komt later deze vakantie.

Verstandig was om nu eerst een fastpass te gaan halen voor Soaring. Dat hebben we dan ook gelijk gedaan. Daarna zijn we naar 'the Seas with Nemo and friends' gegaan.
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 pictureVerstandig was om nu eerst een fastpass te gaan halen voor Soaring. Dat hebben we dan ook gelijk gedaan. Daarna zijn we naar 'the Seas with Nemo and friends' gegaan.
Was ook voor ons een verrassing. De laatste keer dat ik er met Cesco geweest ben, was hij nog in de oude stijl. Eerst moesten we allemaal, twee aan twee, in een schelp stappen wat ons naar het onderwater station bracht. Het was hier nog niet zo heel erg druk. We besloten om eerst naar 'Turtle Talk with Crush' te gaan. Ook hier hoefden we niet lang te wachten. Samantha twijfelde of ze wel of niet vooraan op het tapijt zou gaan zitten. Maar kwam uiteindelijk toch bij ons zitten, ze was 'bang' dat ze niet wist wat ze terug moest zeggen als er iets aan haar gevraagd werd. De turtle talk was leuk, knap gemaakt en vooral erg lachen. Het is net alsof we allemaal voor een groot raam in de zee zitten en achter dat raam zat Crush. Hij wees kinderen (en ouders) uit het publiek aan die vragen aan hem mochten stellen.
Na Crush hebben we nog wat rond gelopen en oa bij de (echte) schildpadden gekeken!

Zo zoetjes aan was het tijd om terug richting Soaring te gaan om onze fastpass te gaan gebruiken. Maar goed dat we deze getrokken hebben... de wachtrij was al tot 90 minuten opgelopen! We waren nog wat vroeg, dus eerst nog even naar de 'Circle of Life' gegaan. We hadden mazzel, we konden zo doorlopen en de voorstelling begon vlak nadat we een plaatsje gevonden hadden. Vooral het begin van deze film vind ik altijd heel erg mooi. En ik geloof dat hij bij de kinderen ook flink in de smaak viel. Ondanks dat alles engels was, viel me op dat de boodschap van de film (wees zuinig op de natuur) aardig was aangekomen bij de kinderen!
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 pictureNu was het echt tijd om naar Soaring toe te gaan!
Soaring is een attractie die gekomen is net na ons laatste bezoekje aan Orlando, dus we (Ces en ik) waren best nieuwsgierig. We waren zo aan de beurt!
Over Soaring kan ik maar één ding zeggen: GAAF. We hebben er alle vier echt van genoten. Geordi helemaal. Hij begint nu zo zoetjes aan groot genoeg te worden om óók in de 'echte' attracties te mogen. Echt hij is dan zo trots als een pauw!

Nu dachten we slim te doen! Cesco alvast eten halen en ik naar de overkant lopen om fastpass te halen voor Test Track. Dat zou heel slim geweest zijn, alleen ik bedacht me onderweg (toen ik bijna bij Test Track was) dat Cesco in ieder geval één kaart nodig had om het eten mee af te kunnen rekenen (diningplan)! Terug gaan was even geen optie, was immers bijna bij 'Test Track', dus dan maar even flink doorstappen. En dat in deze hitte!
Orlando 2008 pictureIn het Land Paviljoen stond Cesco al, met eten, op me te wachten. Toen hij z'n kaart terug had konden we snel eten.
De kinderen konden zelf een broodje samenstellen en zelf hadden we een broodje (nouja het was een flink homp brood!) met heerlijke ham erop! Ik moet zeggen dat we heel tevreden zijn over het voedsel aanbod wat Disney tegenwoordig bied. Gelukkig kun je ook eens andere keuzes maken dan allemaal friet.
Omdat we tijdens deze vakantie onze 12½ huwelijk vieren... en met de Disney 'Happy Anniversary' button lopen... hadden we van de cassiere elk een cookie kado gekregen. Dat was erg lief van haar.

Lekker gegeten en we konden er weer tegen aan. Op naar 'Journey into the Imagination' met Figment het paarse draakje. De kids vonden dit erg leuk. Geordi raakte er niet over uitgekletst.
Daarna buiten nog even met het springend water gespeeld (foei toch!) en naar 'Honey, I shrunk the audience' gegaan (een 3D film). Samantha, Cesco en ik vonden hem erg leuk maar Geordi vond er werkelijk geen klap aan. Hij wilde het liefste halverwege de zaal uitlopen. Want er zat wel een hele enge slang in de film. En dat gefriemel van de 'muizen' bij z'n benen vond hij al helemaal niks! (Totdat hij aan het einde onder de stoelen keek, en zag dat het met lucht en draadjes gedaan werd!) Hihi gekke knul!
Orlando 2008 pictureEenmaal weer buiten bleek het even stevig geregend te hebben in de tussentijd. Er stonden overal behoorlijk plassen. Dat was even boffen voor ons dus!
Omdat we nog tijd hebben voordat we bij 'Test Track' de fastpass in konden leveren, zijn we eerst naar 'Spaceship Earth' gegaan. Er zijn na ons laatste bezoek wat dingen veranderd voor ons, dus sommige dingen waren een verrassing. De grappige foto's die je op de tv schermpjes te zien krijgt met je eigen foto erin verwerkt was één van de leukste veranderingen. Er zat iemand, Samantha, naast me te schateren!

Eerst even een ijsje gegeten en daarna zijn we, lekker cool, door de winkeltjes richting 'Test Track' gegaan. Vooral Geordi kon bijna niet wachten!
Tijdens de rit zat hij nu naast me te schateren. Het had van hem best wel wat harder gemogen. Stunt piloot!

Voor het avond eten hadden we een tafel gereserveerd bij Teppan Edo, een Japans restaurant. Dus zo rustig aan zijn we richting Japan gelopen. Nu niet denken dat we een voetreis naar Japan gekregen hebben... maar ik heb het over Japan op World Showcase!
We liepen langs Canada en daar speelde op dat moment een goede band 'Off Kilter'. Het was Canadees/Celtische muziek en vooral die laatste ligt ons wel! Even staan kijken, want we moesten naar Japan toe!
Orlando 2008 pictureWe meldde ons in het restaurant en kregen een pager mee. Als we aan de beurt waren ging het ding trillen en knipperen en dan moest je je weer bij een andere balie melden.
Als snel begon hij te knipperen en samen met een andere familie, we delen de tafel, werden we naar onze plek gebracht. De tafel bestond uit een bakplaat met daar halfrond omheen de zitplaatsen.
De serveerster nam onze keuzes op en die kwam de kok later voor ons, aan tafel, klaar maken. De bedoeling was dat je met stokjes at en als je daar niet zo handig in was, maakte de serveerster je stokjes zo dat bijna iedere dummy (ik dus!) ermee eten kan. Of je moet echt verschrikkelijk zijn... dan krijg je een vork om mee te eten!
Echt Japans... een kok die bij je aan tafel komt bakken en eten komt bereiden. We zaten allemaal ook ademloos te kijken hoe hij het allemaal klaar maakte.
Het smaakte in ieder geval erg lekker!
Bij het nagerecht, ijs, kregen we ook nog een stuk chocolade/gember taart erbij. Dat kregen we omdat ze aan onze button gezien hadden dat we ons huwelijksfeest vieren! Echt heel lief. Alleen ik zat wel zo'n beetje propvol inmiddels! Maar heb toch nog een paar happen naar binnen weten te proppen. Het was erg lekker!
De kinderen mochten nog iets uit een mand kiezen. Ze koze alletwee voor een Kaleidoscoop.

Na het eten zijn we voldaan een plekje gaan zoeken voor 'IllumiNations' de vuurwerkshow van Epcot. We vonden een perfecte plek voor Italië! Oké... het duurde nog wel zo'n dikke anderhalf uur voordat de show begon, maar we konden er gewoon zitten. En om beurten zijn we even bij wat winkeltjes op 'World Showcase' wezen snuffelen.
Orlando 2008 pictureToen ik terug kwam uit 'Duitsland', had even bij de poppen daar staan snuffelen, zag ik dat Geordi er heel verdrietig bij zat. Ik vermoedde al wat er aan de hand kon zijn... hij had z'n kaleidoscoop in het water laten vallen. Sukkel... we hadden hem al een aantal keer gewaarschuwd ervoor. Eigenlijk vond ik (en Ces ook) dat hij nu gewoon pech had. Maar de dikke tranen raakten me behoorlijk. Nou... loop maar even mee. Ben samen met Geordi terug gegaan naar het restaurant in Japan en heb uitgelegt wat er gebeurd was. Ik deed het verhaal en Geordi zorgde voor de special effects... de dikke tranen. Maar... hij kreeg een nieuwe kaleidoscoop. Die moest eenmaal terug bij onze vuurwerkplek ook gelijk in de tas. Hij was veel te bang dat hij hem weer in het water zou laten vallen!
Cesco heeft nog een hele tijd met een meneer staan praten, tot het vuurwerk begon.
Schitterende show is het toch! De kids waren er toch wel even stil van, om vervolgens heel veel en héél enthousiast alles over de show te gaan vertellen.

Op de terugweg richting de auto eerst de locker leeg gehaald en daar onze auto opgezocht en terug naar het hotel gereden. De kids gingen gelijk naar bed toe. En Cesco is even naar het hoofdgebouw gegaan om wat te checken betreft het diningplan. Bij Boma's hebben ze, inderdaad, naast een correctie op de rekening ook onze table-service punten (4 in totaal) terug gezet!

Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture

[Previous entry: "Day Seven - Animal KingdomDag Zeven - Animal Kingdom"] [Next entry: "Day Nine - Disney's Hollywood StudiosDag Negen - Disney's Hollywood Studios"]
New Comment Nieuw Commentaar
Name:Naam:
E-Mail:
Homepage:
Smilies:
smile shocked sad
big grin razz *wink wink* hey baby
angry, grr blush confused
cool crazy cry
sleepy hehe LOL
plain jane rolls eyes satisfied