Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vakantie - Weblog
Cesco, Miriam, Samantha & Geordi's Orlando 2008 vacation - Weblog
Home » ArchivesArchieven » July 2008 » Day Ten - More Magic KingdomDag Tien - Meer Magic Kingdom

[Previous entry: "Day Nine - Disney's Hollywood StudiosDag Negen - Disney's Hollywood Studios"] [Next entry: "Day Eleven - Chef Mickey's, Professional Photoshoot & Down Town DisneyDag Elf - Chef Mickey's, Professional Photoshoot & Down Town Disney"]

07/30/2008: "Day Ten - More Magic KingdomDag Tien - Meer Magic Kingdom"


Orlando 2008 pictureTranslation pending!Als er één dag tijdens deze vakantie een gouden randje verdient is het vandaag wel!
Vanmorgen hebben we een beetje rustig aan gedaan. Tenminste... Ces en ik wel, de kinderen wildej graag gaan zwemmen! Omdat ze niet alleen mogen hier, logisch ook, ben ik met ze mee gegaan. Ben wel niet zo'n zwemmer, maar voor de kinderen...
Maar eerst ontbijt! De kids hebben de wafels gevonden en zijn er helemaal verzot op. Ik ook trouwens hoor, vooral de warme verse aardbeiensaus is overheerlijk.
Eenmaal ontbeten zijn we terug gegaan naar onze kamer om ons om te kleden om te gaan zwemmen. De kids hadden reuze lol in het water en konden er geen genoeg van krijgen.


Ik wel... Na zo'n anderhalf uur was ik wel weg gesudderd in de zon, dus zijn we terug gegaan naar onze kamer. Even lekker wat lekkers gegeten daar en toen werden we zo'n beetje door de schoonmaakster de kamer uitgewerkt! Cesco had gevraagd of ze 1 of 2 uur later terug kon komen. Dat was goed had ze gezegd, alleen ze stond een half uur later alweer voor de deur en stond erop nu de kamer schoon te maken, zucht. Heb dit echt nog nooit meegemaakt... geen tip vandaag dus...
We zijn maar met z'n viertjes naar het zwembad gelopen, vanaf het zwembad konden we zien of ze al klaar was. Toen we haar met de schoonmaakkar weg zagen lopen zijn we snel weer terug gegaan. Cesco moest even iets afmaken en is toen met de kids gaan zwemmen bij de Hippy Dippy Pool, één gebouw verder.
Ik heb ondertussen het verslag bijgewerkt. Toen ik hier mee klaar was leek het me verstandig om alvast Geordi z'n piraten blouse te gaan strijken. Die was na maandag per ongeluk in de tas blijven zitten en was nu aardig verkreukeld. Nu deze weer netjes was, ben ik alvast de rest van de spullen klaar gaan leggen voor straks.

Wat de kids namelijk niet wisten, was dat we een afspraak voor ze gemaakt hebben in de 'Bibbidi Bobbidi Boutique' in het kasteel van Cinderella! Wat ze wel wisten was dat we vandaag gaan eten bij 'Cinderella's Royal Table'. En daarvoor wilde ze zich graag verkleden.
Ik had niet eens gehoord dat het buiten stortregende, dat merkte ik pas toen Ces en de kids weer terug kwamen. Later begon het ook even flink te onweren. Hopelijk valt het verder mee!
De kids even snel gedouched en al het chloor uit de haren gespoeld. Voor de BBB moeten ze immers schone haren hebben. Vooral Samantha's lange haar is net een strobos als ze gezwommen heeft!
We dachten helemaal klaar te zijn en alle spullen gepakt te hebben dus zijn we op weg naar het Magic Kingdom gegaan. Onderweg kwamen we erachter dat we Samantha's oorbellen vergeten waren. Dus toch maar even terug gereden, zo ver waren we ook nog niet op pad.Orlando 2008 picture

Aan de monorail te zien moet het hier ook flink geregend hebben en de mensen die uitstapten waren ook niet veel droger! Eenmaal aangekomen bij het Magic Kingdom, regende het daar flink door. Fijn! Niet dus. Maar goed we hebben onze 'Disney Condooms' (regenponcho's) erbij gepakt en zo zijn we naar de kluisjes verhuur gelopen. Terwijl we daar naar toe liepen werd het alweer droog. Toen de kluis gevuld was, ook gelijk onze charmante poncho's opgeborgen.Orlando 2008 pictureBij het Camera Center zijn we naar binnen gelopen en wie waren daar... Japie Krekel, Pinocchio en Gepetto. Natuurlijk wilden de kids weer handtekeningen en foto's!
Buiten was men al druk bezig om alles in gereedheid te brengen voor de parade. Deze wilde we wel graag zien. Het is de 'Disney Dreams Come True Parade'. Cesco en ik hebben deze parade al eens eerder gezien, alleen toen waren er snowglobes in verwerkt. De floats zijn nog hetzelfde, alleen de bollen zijn weg. Waarschijnlijk te heet voor diegenen die erin moesten staan!
Tijdens het wachten waren een paar castmembers bezig om ballon figuren te maken voor de kinderen. Dat vond Geordi wel wat. Hij wilde een Mickey... Alleen dat kon deze meneer helemaal niet maken. Beetje teleurgesteld kwam hij terug. Pech knul. Toen zag hij iemand met een ballonzwaard, dat vond hij eigenlijk ook wel heel erg leuk. Netjes op zijn beurt staan wachten, de meneer maakt een zwaard van een ballon en vervolgens gaat er een andere castmember ermee vandoor. Gewoon zo zoef weg ermee weglopen en niet meer terug komen. Niet iets voor Geordi, die was behoorlijk overstuur! Dus nu Cesco met hem meegelopen. De man ging gelijk nu eentje voor Geordi maken. En als troost dat hij zo lang heeft moeten wachten, kreeg hij nog een klein eendje ook!Orlando 2008 picture
De parade was erg leuk en vooral vrolijk. Samantha helemaal in haar nopjes, ze zag Peter Pan in de parade met de lamp waarin TinkerBell woont! Toen we vertelde dat die zelfde lamp de inspiratie bron is geweest voor haar eigen TinkerBell lampje op haar slaapkamer, was ze helemaal blij!
Even een sanitaire stop en daarna weer verder was het plan. Alleen op het toilet kreeg ik de schrik van mijn leven! Ik was mijn portemoneetje met pasje kwijt!. Boinkboinkboink mijn hart ging als een razende te keer, wat nu??Orlando 2008 picture
Alle zakken nagekeken maar nee echt ik kon hem echt NIET vinden. Nou in standje 'behoorlijk tempo' richting Cityhall gegaan, terwijl de rest achter mij aan kwam rennen/hobbelen.
Ik ben met een bonkend hart in de rij gaan staan en bedacht... nog even één keer alles nagaan. En... ik toverde mijn portemoneetje uit m'n broekzak. ZUCHT van verlichting natuurlijk. Maar ook een zucht van: Oh wat stom!

Nu m'n knippie weer boven water was besloten we, ivm de tijd, even wat te neuzen in de winkeltjes. De kids zaten bij Casey's Corner tv te kijken. Terwijl Cesco de spullen van de kids uit de kluis ging halen. Ze wisten nog steeds van niets wat er gebeuren ging. Bij het kasteel zouden we elkaar weer ontmoeten. Cesco zou ook zorgen dat de kinderen alvast ingecheckt waren.
Nietsvermoedend nam ik de kinderen mee naar het kasteel en werkelijk ze hadden niets in de gaten. Daar troffen we Cesco en hij gaf (Princess) Samantha een uitnodiging waarin ze uitgenodigd werd in de Bibbidi Bobbidi Boutique waar 'the Fairy Godmothers-in-training' haar helemaal in een prinses gaan veranderen.Orlando 2008 picture
Die meid wist niet hoe ze het had, zo blij als ze was. Geordi was heel blij voor z'n zus. Alleen hij wist niet dat hij straks een 'Cool Dude' behandeling zou krijgen in deze zelfde boutique.
We konden Samantha alvast omkleden. Ze kreeg heel veel complimentjes over haar jurk. Wel grappig er waren zelfs meisjes die nog omgekleed moesten worden en haar jurk aanwezen dat ze DIE graag wilden hebben!
Het was allemaal een beetje uitgelopen en het wachten duurde Samantha een beetje te lang.
Ondertussen hebben we Geordi ook omgekleed in z'n piraten kleding. Even dikke paniek, we waren zijn piratenbroek vergeten. En Geordi zou Geordi niet zijn als niet in paniek raakt! Hij was boos, heel boos. Maar na wat gepraat te hebben met hem en hem verzekerd te hebben dat dit echt per ongeluk is gebeurd draaide meneertje bij. Z'n driekwart spijkerbroek was ook erg stoer!
Eindelijk was Samantha aan de beurt en ze hoefde niet lang na te denken welke look ze wilde: 'Disney Diva'! De ene 'Fairie Godmother-in-Training (FGiT), deed haar haren. Terwijl de andere 'FGiT' haar nageltjes ging lakken en haar make-up op deed. Echt ze wist niet wat haar overkwam.
Ondertussen was Geordi ook op de stoel gaan zitten en zijn haren werden lekker stoer gemaakt, spikes! Zijn 'FGiT' was erg blij dat ze weer eens spikes kon maken. De jongens die voor hem waren, wilden namelijk hun zeer platte coupe behouden. De 'Cool Dude' zag er hierdoor meer uit als een 'mislukte pizza op hun hoofd' dan een stoere en coole look. Compleet met Disney sprinkles, kleurtjesgel en héél véél hairglue, zag Geordi er echt uit als een (ontdeugende) stoere piraat!
Hij moest even wachten tot zijn zus ook klaar was, maar dat duurde niet lang meer. De 'FGiT' die aan de balie stond kwam melden dat ze ons alvast had ingecheckt voor het diner. Anders moesten we zeker een uur wachten! Helemaal perfect dus dat ze dit alvast voor ons had gedaan.
Samantha's stoel werd omgedraaid en ze was echt heel verrast over het resultaat. Nu was ze echt een prinses!Orlando 2008 picture
De complimentjes voor Samantha en Geordi waren niet van de lucht. Toen ze samen de wachtruimte inliepen was het zelfs even een momentje stil en klonk er oh en ah...
Ze kreeg de make-up, glitter stickers, nagellak en gebruikte kam mee in een tasje. Ondertussen is Cesco alvast gaan afrekenen.

Tijd om naar de overkant te gaan, naar 'Cinderella's Royal Table'. Van tevoren hadden we al tegen elkaar gezegd dat dit Sam haar moment moest zijn. En het was ook Samantha's moment. Hoe lang ze hier wel niet van heeft gedroomd, kon ze eindelijk bij haar lievelings prinses zijn: Assepoester. Die heeft haar ook even flink staan bewonderen en samen gingen ze op de foto. Sam straalde gewoon helemaal!
Natuurlijk mocht Geordi ook even een handtekening halen bij Cinderella, even knuffelen en een foto (met eigen camera) gemaakt.
Voordat we naar boven gingen, naar de eetzaal, kreeg Samantha een toverstaf en Geordi een zwaard! Jeetje wat worden ze verwend.Orlando 2008 picture
Het menu zag er zeer goed uit! Geordi koos voor soep en hotdog en Samantha voor de salade en kip. Cesco en ik kozen voor de salade en prime rib met asperges.
Ondertussen kwamen de muisjes van Assepoester langs en voerde samen met de Farie Godmother een korte show op. Was leuk en zeer gezellig.
Het eten was echt voortreffelijk! De prime rib was heerlijk mals. En de kids hadden ook niets te klagen wat eten betreft! Het was beslist 2 diningpunten waard.
Tijdens het eten kregen we ook de foto van Samantha samen met Cinderella, hij was echt geweldig. We moesten alleen na het eten even naar de Camerashop toe begin Mainstreet, om de gemaakte foto's (er waren er namelijk meer gemaakt) op de photopass te laten zetten.
Onderweg naar dit winkeltje nog even voor het kasteel foto's van de kids laten maken. Lang leve de photopass. Hoeven we niet persé zo'n reportage te laten maken die veel kinderen laten maken als ze bij de Bibbidi Bobbidi Boutique zijn geweest. Om heel eerlijk te zijn... die foto's vinden we eigenlijk niet zo heel erg leuk...
Onderweg werden Samantha en Geordi door veel mensen aangesproken dat ze er zo mooi uitzagen. Ze hadden al een hoop verkleedde kinderen gezien, maar zo mooi en stoer als Sam en Sjors... Ze werden er verlegen van en ik ook, want ik heb immers alle kleding gemaakt!

De foto's waren binnen een mum van tijd op de photopass gezet. De man achter de balie zorgde ook gelijk dat op beide passen, we gebruiken er namelijk 2, dezelfde foto's stonden. Dat was handig!Orlando 2008 picture
Cesco ging even wat tassen in de kluis liggen, terwijl ik samen met de kids alvast een mooie plek uit gingen zoeken op Town Square. En die vonden we! De castmembers die daar de boel regelden waren zo'n beetje helemaal betoverd door Samantha en Geordi geloof ik. Samantha probeerde nog wat TinkerBell pins te scoren en Geordi Mickey piraten. De castmembers hadden echt reuze lol met hun en eentje ging zelfs erg zijn best doen om ergens een Tinkerbell voor Samantha te vinden. Dat kreeg hij niet voor elkaar, maar hij had wel een hele mooie Cinderella die hij haar wilde geven (dus niet ruilen!).
Geordi had met z'n zwaard een castmember 'neergestoken'. De man lag helemaal dubbel van het lachen en zocht 'hulp' bij de security. Ze hadden echt lol! Wij ook overigens hoor! We hebben echt leuke gesprekken met ze gevoerd. Toen kregen Geordi en Samantha ook nog eens allebei een pin van de 'neergestoken' castmember. Geordi een Mickey piraat en Samantha een Cinderella met allemaal steentjes op de rok. Tjee wat worden die twee vreselijk verwend.
Geordi heeft in zijn haar groen en blauwe kleurtjes gekregen, met op de achterkant van zijn haar een Mickey silhouet. Alleen die kleurtjes gel moeten drogen. Inmiddels zagen we geloof ik alle vier groen en blauw! Ook de mouw van Samantha's jurk. Die was dus een beetje in paniek, want ze was bang dat het er niet meer uit zou gaan.Orlando 2008 picture
Dus aan de overkant bij de toiletten even een vochtig papiertje gehaald. Toen ik terug kwam gebeurde er iets waarvan ik altijd tegen de kinderen zeg dat ze uit hun doppen moeten kijken... Ik struikelde over het stoepje en duwde zo Samantha (Cinderella) omver. Lagen we alletwee lang uit. Ik op m'n knieën en Samantha op d'r kont! Wat doet u nou, riep Sam verbaasd en boos uit! Het moet denk ik een vermakelijk schouwspel geweest zijn voor de omstanders. M'n knie deed wel zeer, maar het ging wel weer. Had ook gelijk 3 bezorgde castmembers om me heen staan. Maar echt het ging wel weer. Ik grapte tegen de castmember dat ik altijd al eens Cinderella omver heb willen duwen, was het me nu toch eindelijk gelukt! Hij lag echt dubbel van het lachen. Vlak voor de parade kreeg Samantha van een andere castmember weer een pin in haar handen gestopt. Een Tinkerbell dit keer. Deze pin hoort bij 'The 2008 Disney Dreams Giveaway' programma, de mazzelaar!

De parade begon, heerlijk geniet altijd weer van deze parade! Onze plek was ontzettend goed. Zo goed zelfs dat de grote chernabog vlak voor ons uitklapte. Gaaf, hij kan namelijk niet overal uitklappen. Een van de castmembers had ons voor de parade al verteld dat hij eens vast heeft gezeten in een boom! Tijdens de parade vielen de kinderen erg op. Ze kregen steeds handkusjes toe geworpen! Ze genoten echt zichtbaar en wij zelf natuurlijk ook!
De parade was afgelopen en we namen afscheid van de gezellige castmembers. Eentje, Steven, zei tegen Samantha dat hij echt nog zijn best ging doen om hele goede Tinkerbells voor haar te pakken te krijgen. Hij werkt de komende week op Mainstreet, dus we zouden hem moeten kunnen vinden. Geordi moest alleen wel aan z'n harrrrrrr's en hurrrrrr's werken (piratentaal)

Met een fantastisch en vooral blij gevoel zijn we richting kasteel gegaan voor het vuurwerk. Orlando 2008 picture
De Kids wilde graag in hun mooie kleding naar het vuurwerk kijken. Sam hoopte weer op TinkerBell, maar dat blijft tot het laatste moment een verrassing!
We hadden ook voor het vuurwerk een schitterende plek, vlak voor het kasteel.
'Wishes' is echt een schitterend vuurwerk. En Samantha kon weer super blij zijn, TinkerBell kwam weer vanaf de toren vliegen!
Geordi was weer blij omdat het kasteel in een 'Mickey hoed' was veranderd. Wat een heerlijke avond hebben we toch vandaag!

Het vuurwerk was afgelopen en met een heel gelukkig gevoel zijn we richting de lockers gelopen. Daarna zijn we naar de ferryboat gelopen. Eenmaal daar in de rij was de 'Water Pageant' bezig. Een lichtjesparade, maar dan in het water. Was erg leuk om te zien!
We konden als snel op de boot stappen en aan de overkant met het treintje mee naar onze auto toe.
De kids waren echt heel moe van alle indrukken en gebeurtenissen van vandaag. Geordi was in de auto al in slaap gevallen en Samantha zat achter me te knikkebollen. Eenmaal in de hotelkamer snel geholpen met uitkleden en snel naar bed toe. Morgen zien we wel hoe de kapsels eruit zien!Orlando 2008 picture

We hebben vandaag de kids een 'make over' gegeven, dat was absoluut iedere penny waard. Disney heeft er samen met z'n castmembers enorm veel magie aan toegevoegd en dat is werkelijk onbetaalbaar!


Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture
Orlando 2008 pictureOrlando 2008 picture

[Previous entry: "Day Nine - Disney's Hollywood StudiosDag Negen - Disney's Hollywood Studios"] [Next entry: "Day Eleven - Chef Mickey's, Professional Photoshoot & Down Town DisneyDag Elf - Chef Mickey's, Professional Photoshoot & Down Town Disney"]
New Comment Nieuw Commentaar
Name:Naam:
E-Mail:
Homepage:
Smilies:
smile shocked sad
big grin razz *wink wink* hey baby
angry, grr blush confused
cool crazy cry
sleepy hehe LOL
plain jane rolls eyes satisfied